Opinió

Entreu amb el cap dret

“Entreu amb el cap dret i amb el cor net”. Aquestes paraules figuren a la llinda de la porta de la sala de plens de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, edifici construït fa uns quaranta anys. Ja estaven escrites a la porta del saló de l'ajuntament vell, de manera que des de fa prop d'un segle aquesta sentència interpel·la els regidors del meu poble en entrar a la sala on deliberen i prenen acords. Els recorda que han d'estar orgullosos d'exercir la seva funció de servidors públics i que ho han de fer amb honestedat.

M'agrada el to entre solemne i ingenu d'una frase que evoca la dignitat del qui representa els seus conciutadans i al mateix temps les obligacions morals que això comporta. Mereixeria ser a les llindes de les portes de totes les sales de plens del país per on passaran, d'aquí a pocs dies, els milers de nous regidors escollits a les eleccions d'ahir, els resultats de les quals es publiquen en aquesta edició d'El Punt. “El cap dret i el cor net” llegeix el regidor abans de la sessió del ple, de manera que per sobre d'altres vinculacions o interessos han de prevaldre la seva dignitat personal i els deures i obligacions que assumeix, individualment, personalment, cap als ciutadans. La rima lliga les dues idees: que qui no sigui honest no tindrà dignitat, però a l'honest li deurem tota la nostra admiració, respecte i agraïment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.