Opinió

La princesa de la guerra

Estic astorat per l'efecte de la compareixença pública de la senyora ministra de la guerra per donar-se de baixa de la carrera cap al cartell electoral dels socialistes. Sòbria i emotiva, Carme Chacón anuncià que es retirava de les primàries, quan havia anunciat que es presentava. Sacrificant-se pel bé del partit i per evitar divisions innecessàries, amb la veu tallada per l'emoció, digué adéu, de tal manera que semblava un a reveure. Un pas enrere, que ella mateixa anuncià, però amb el desig de donar uns futurs dos passos endavant, quan Rubalcaba i Patxi López hagin cremat les pròpies aspiracions.

Ha fet bé la princesa de les forces armades de vestir-se amb elegància per anunciar als gentils la nova de la renúncia, i fer-ho amb una seriositat estimable i amb capacitat de deixar anar entre línies alguns avisos a navegants. Ha estat un exercici de responsabilitat –així en diuen– i només faltava que al final de l'al·locució digués allò de “Capitán, mande firmes” i els periodistes assistents haguessin proclamat “los gritos de rigor”. A Chacón li agrada manar, però s'haurà de quedar a mig camí, víctima dels barons del partit, que la veuen immadura i arrogant. La princesa s'ha quedat sense aspirar al setial reial i de l'Ebre cap a l'est podem començar a tremolar pensant que pot tornar a Catalunya per fer-hi política.

Carme Chacón mai no ha deixat la pertinença a Esplugues de Llobregat i hi segueix empadronada, fins per venir-hi a votar quan toca. La setmana passada, mentre era a complir el seu deure electoral, els socialistes locals perderen la majoria absoluta i ella perdé el cotxe particular, que li fou robat, amb les claus posades, en un descuit de la ministra i els seus escortes. Potser fou aquest revés el que l'afectà fins a decidir retirar-se de la lluita electoral, sense cotxe, amb un pam de nas i amb els pesos pesants socialistes demanant pista. Amb tot, segurament aguantarà una temporada com a titular del ministeri, almenys mentre ZP no decideixi convocar eleccions anticipades. En algun racó de món, uns lladregots poden presumir de rebolcar-se en un vehicle on s'han aposentat molts culs oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.