Opinió

Actituds que fan ciutat

La setmana passada es presentà el llibre Girona, 32 veus que fan ciutat, amb text de Cristina Masanés i fotografies de Cristina Oliver, editat per l'Ajuntament de Girona. Assistien a l'acte molts dels protagonistes de l'obra, la gent de les trenta-dues associacions de veïns de la ciutat, les veus que en el treball expliquen com veuen i com viuen el seu barri, i com s'esforcen per millorar-lo.

Dues legitimitats eren presents en aquella sala del Centre Cultural la Mercè: la legitimitat dels representants polítics escollits democràticament (l'alcaldessa i el regidor de Relacions Ciutadanes) i la legitimitat que proporciona l'altruisme. Algunes de les associacions tenen pocs socis i les seves juntes es formen amb penes i treballs, però malgrat la poca representativitat que això dóna les persones que les encapçalen tenen una credencial important, aconseguida pel fet de treballar pels interessos de tots els ciutadans. Té mèrit i és molt bo que un ajuntament doni veu a les associacions que, per la seva pròpia naturalesa, han d'exigir i, quan calgui, criticar el propi ajuntament. Fomentar la participació ciutadana i crear canals de comunicació entre els veïns i les administracions potser no és còmode per a les institucions, però és imprescindible. Cal l'energia i l'activitat dels veïns i afavorir que no es quedi en una espectacular però simple indignació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.