Articles

L'OBSCUR DEL RETRAT

Seccions ben fortes

Diumenge a la nit el Barça de futbol sala va guanyar el primer títol de lliga de la seva història gràcies al públic. En un Palau ple a vessar es va batre el nombre d'espectadors que mai han assistit en un partit de futbol sala en tota la trajectòria d'aquest esport a l'Estat espanyol. Això ja ho diu tot. Contra un jove Caja Segovia de nivell similar, amb menys banqueta, això sí, i alguns jugadors veritables cracks, el públic va fer guanyar el Barça. Per què no es fa el mateix en altres seccions? S'equivoca la directiva a no fer campanyes semblants de publicitat i crida als espectadors. S'ha de mirar de la manera més intel·ligent possible dur el públic als partits, i més encara en esports en què és ben present que hi ha un capital potencial d'espectadors força notori. S'ha d'educar als socis i seguidors a donar suport presencial a les seccions. L'exemple del diumenge és una lliçó per a tots. El públic respon. Com fer-ho? Ajustant equips en què el paper dels jugadors formats a casa sigui notable. Fent campanyes publicitàries, mostrant que l'espectacle al Palau en les seccions del Barça està assegurat, cercant horaris que facin efecte crida, sigui abans o després d'altres partits de seccions diferents o dels partits de futbol del Barça o el Barça B. Negociant amb les televisions la popularitat de l'esport en qüestió, obrint la seva visió a altres nivells més enllà dels estrets límits de l'Estat. Traient fum del cap la directiva de tant pensar tota mena d'idees i propostes per potenciar de manera important l'escalf de més públic vers els jugadors.

I un tema que em sembla clau, el Barça no és el departament d'esports català. És el nostre país el que amb llibertat nacional el crearà el dia que el país sigui lliure, però sí que té la força per impulsar una mena de NBA en tots els esports per igualar nivells, fer més equilibrada les competicions i atraure uns interessos més amplis per trobar de manera continuada partits de més igualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.