Opinió

Ull de peix

Contradiccions

Els racistes s'alimenten de la immigració, i aquesta ha disminuït

Els horribles aldarulls de Londres ens posen sobre la taula la inèpcia política per resoldre les crisis econòmiques. No vull dir amb això que hi hagi cap excusa sobre el vandalisme fins a extrems intolerables. Aquests dies se n'han fet tantes reflexions que no hi insistiré, però sí que voldria destacar la tardana, però acalorada, reacció de Cameron. Cameron fa tota la cara d'alumne de col·legi d'elit a punt de jugar al criquet. Quan li va tocar enfadar-se, però, penso que en alguns moments va perdre els papers i que va caure en severes contradiccions. Que prometi ordre a qualsevol preu, era el que els seus votants li demanaven. Bé. Però que digui tòpics d'una enorme vulgaritat ja no està tan bé. Li ho vaig sentir dir jo mateixa, a la tele: la culpa, va dir, és de les famílies, que no s'han ocupat d'inculcar valors a aquests joves. Ai, Cameron, en quin embolic t'has ficat! Les famílies? Les sacrosantes famílies? Fa cosa, quan la dreta nega el seus principis més intocables: ¿què està dient, el premier britànic, que la família ha fracassat? ¿La família, que era fins fa una setmana el pilar de la societat, el recer moral de tot un sistema econòmic?

La segona contradicció que hem viscut aquests dies l'ha protagonitzada un partit xenòfob i català –i no us penseu que no em fa mal a la vista quan veig en la mateixa frase els mots xenòfob i català. Que una militant destacada del partit d'Anglada, que saltava d'alegria –m'estalvio de caure en la temptació de fer aquí un fàcil joc de paraules– fa quatre dies, tan destacada per arribar a regidora, tingui com a parella un africà demostra que el discurs ideològic d'aquest partit és un mar de confusions. Els ha esclatat al nas la mateixa bomba que ells han activat. La metralla d'aquesta bomba promet fer més estralls polítics. Em costa fer-hi ironia, que seria ben fàcil, perquè Plataforma per Catalunya m'és profundament antipàtica, però no em puc estar de dir que me n'alegro i que espero que aquest sigui el principi de la fi. Els racistes s'alimenten de la immigració, i aquesta ha disminuït dràsticament. Mira per on, ha resultat que sou una més de les víctimes del totxo, qui ens ho havia de dir!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.