Opinió

el defensor del lector

Diari nou amb pedigrí

Els subscriptors poden llegir les dues edicions a través del lloc web, per tant tenen accés a totes les informacions del conjunt d'El Punt Avui

Tornem-hi que no ha estat res. Tal com avançava en el darrer escrit del defensor del lector, durant aquest mes de vacances ha nascut un diari nou, El Punt Avui, fruit de la fusió dels dos diaris catalans. La veritat, de nou res, ja que els dos diaris porten al darrere una història, un bon pedigrí. Sembla, pel que m'han dit, que el matrimoni funciona, amb tots els problemes que poden sorgir fins a aconseguir una convivència perfecta. Deixem-ho clar: es tracta d'un mateix diari amb dues edicions, la de les comarques gironines i l'edició nacional. I, segons em comuniquen, des d'avui aquest defensor del lector, que ho era d'El Punt, també ho és de l'Avui, cosa que em satisfà plenament. Per mi, el naixement de l'Avui va suposar un primer pas important per a la normalització de la premsa a casa nostra, tot i que encara no hem pas assolit aquells límits que quan va néixer l'Avui esperàvem. Per circumstàncies x no vaig anar a treballar a l'Avui, però per a mi sempre ha estat un diari que m'estimava. Des d'avui, doncs, els lectors de l'edició nacional d'El Punt Avui poden acudir a aquest defensor per exposar suggeriments, fer crítiques o donar opinions.

Anant per feina, el primer que haig de dir és que no tots els lectors de l'Avui estan d'acord que a les comarques gironines no es vengui l'edició nacional del nostre diari. Per als que no hagin tingut els dos diaris a les mans, hem de dir que la major part de les dues edicions són idèntiques. Només canvien les planes de la secció que abans s'anomenava local i que ara, en l'edició de les comarques gironines d'El Punt, es titula Països Catalans, mentre que les informacions de casa nostra a l'edició nacional són a la secció Catalunya. A comarques gironines, lògicament, es destaquen les notícies dels pobles i ciutats gironins i a l'edició nacional es tenen en compte especialment les informacions de Barcelona i la seva àrea i de la resta de Catalunya. En ambdues edicions, lògicament, s'informa de les notícies de tot Catalunya.

Jaume Aragall, de Montcada i Reixac, manifesta la seva satisfacció pel nou diari, tot i que és conscient que hi ha algunes mancances, com l'agenda i les farmàcies, informacions que es donaven quan hi havia diverses edicions d'El Punt. Diu en Jaume: “Visualment, doncs, i en un principi, em va sobtar el nom del diari, El Punt Avui. Després d'uns dies ja no se'm fa estrany i, de fet, trobo que és la millor solució per exemplificar que és una suma del bo i millor de cada diari.”

En canvi, Joan Puig i Llorens opina el contrari: “Al quiosc només ha arribat l'edició de les comarques gironines. No saben per què no han rebut l'edició nacional, ni ningú els ha preguntat quants exemplars volien de cada edició. Altres lectors s'han estranyat que no hi hagués l'edició nacional. Comencem malament.” N'hem parlat amb la direcció i la resposta és clara: es tracta d'un problema econòmic. No surt a compte escampar tants diaris quan, com he dit al començament, pràcticament les informacions i les opinions són les mateixes. A més, cal tenir en compte que els subscriptors poden llegir les dues edicions a través de la pàgina web, per tant tenen accés a totes les informacions del conjunt d'El Punt Avui. Amb tot, em diuen que no es tracta d'un tema tancat. Si fos factible econòmicament, una bona solució seria donar en l'edició de els comarques gironines les planes de Catalunya de l'edició nacional. De moment, les coses estan com estan i només cal esperar que arribin temps millors per a tota la premsa, cosa que ara per ara no és gens clara.

Acabem per avui. Des del passat 14 d'agost ja no sóc defensor del lector del diari esportiu El 9. Ha volat de la casa mare i ara s'ha constituït en una empresa nova. Em permeto fer una crida als lectors del nostre diari i que compren premsa esportiva: compreu El 9, és l'únic diari esportiu en català de casa nostra. El compro cada dia i n'estic més que satisfet, dóna una visió de l'esport des de la perspectiva catalana. Li desitjo molts anys de vida, però això depèn de nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.