Opinió

la Crònica

Misèries del govern badaloní

Des d'un punt de vista de gestió, des que va accedir al govern, no ho estava fent malament Xavier Garcia Albiol, tot i que molta gent no pensarà el mateix. Abans que fos investit alcalde, m'explicava en una entrevista que no faria res ni en contra de la llengua ni en contra dels símbols nacionals de Catalunya. Que aquesta no era la seva guerra. Que la prioritat era solucionar els problemes de Badalona.

O l'ha perdut la genètica o bé va mentir. A la primera oportunitat ha atacat els símbols del país, fent eliminar el terme nacional de la publicitat institucional de la Diada; no col·locant al balcó de la casa de la Vila els símbols –com la flassada vermella– que denoten que la ciutat està de festa. Obligant a col·locar la bandera espanyola en un lloc preeminent i eliminant l'acte institucional com a tal, atribuint-ne la responsabilitat, a més a més, a l'oposició.

L'alcalde ha actuat amb prepotència, perquè amb un govern en minoria va prendre una decisió que hauria de correspondre al conjunt de les forces polítiques i que hauria d'haver consensuat amb elles, cosa que sabia que no era possible.

Ha estat poc intel·ligent, però deu pensar que als seus votants els símbols nacionals de Catalunya els importen ben poc i que, per tant, el soroll que hagi pogut organitzar l'oposició li fa pessigolles, que els col·lectius que es mobilitzen són els que no el votaran mai i que la projecció mediàtica que ha assolit encara el reforça més. Si això que deu haver pensat –perquè no pren cap decisió perquè sí– és veritat, el problema de Badalona no és en Xavier Garcia Albiol, el problema és la mateixa ciutat, la seva capacitat d'integració i de transmissió dels valors d'una Catalunya integradora però catalana.

El PP ha promès públicament aquests dies que no farà campanya contra el català a les aules, però va votar en contra d'una resolució que defensava el vigent model d'immersió lingüística a les escoles de Catalunya. Va adduir obvis motius ideològics. Podria haver fet el mateix abstenint-s'hi, però hi va votar en contra, cosa que fa pensar que si la justícia tomba el recurs contra el català aplicarà la llei emparant-se en l'obligació legal de fer-ho. Temps al temps.

L'oposició té l'obligació de preparar-se per fer saltar el govern si els populars tornen a agredir el país. Perquè Badalona és Catalunya i el país es mereix que el respectin, i qui no ho fa no té dret a governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.