Opinió

L'hora del pati

Potser els parlamentaris no tenen altra feina que perdre les hores entre el vermell vellut dels còmodes escons, però el debat de política general d'aquesta setmana ha estat tot un exemple de mala praxi, quan l'hemicicle es convertí en un desordre propi de pati d'escola. Polítics i tècnics de l'administració perderen els papers, les normes de funcionament i les formes, debatent el no-res i votant a preu fet fins a col·lapsar el funcionament de la cambra. Unes sis-centes propostes de resolució podien generar un miler de votacions, amb el perill d'escalfar el marcador electrònic i produir-ne la fusió. Ningú no sabia trobar la sortida a aquest despropòsit i la vergonya féu sortir els colors als més responsables, almenys fins a l'ajornament de la sessió del proppassat dijous.

En el guirigall, alguns parlamentaris gaudien del desconcert i fins hi va haver un membre d'aquesta entelèquia que es presenta com a SI que expressava la felicitat per haver col·lapsat la cambra, segur que el diputat López Tena aconseguia sortir a totes les fotografies, el que contrastava amb la desencaixada imatge de la presidenta Núria de Gispert. Contribuir a la misèria i riure-se'n és una mala pràctica. Mentre, el president Artur Mas aguantava en la solitud de l'escó, amb una cara entre l'emprenyament i la impotència, segur del ridícul que mostrava el Parlament català, sense culpables concrets o, millor, amb una llarga llista de culpables. Les cartes eren marcades i la solució requeria estona i bona voluntat, lluny d'algunes senyories a les quals només agrada fer el paper de piròman.

L'autèntic resum de la desfeta és que era el resultat d'un debat sobre resolucions de perfil, però sense altre valor que el de deduir qui marca més paquet, perquè cap d'elles comportava acords legislatius i fins n'hi havia que ja estaven superades per acords anteriors. Tanmateix, els parlamentaris jugaven a ser importants, tot i saber que no eren més que instruments del seu propi patetisme, discutint el sexe dels àngels i dividint el debat en resolucions, apartats, paràgrafs, punts i comes. Total, un divertiment per a l'hora del pati però poc gratificant per mantenir el prestigi, ja prou malmès, de la classe política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.