Opinió

catalunya

L'ICO aporta 21 milions a 38 ajuntaments catalans

L'Institut de Crèdit Oficial (ICO) ha injectat 21,13 milions d'euros a 38 municipis catalans perquè paguin factures anteriors al 30 d'abril a petites i mitjanes empreses, i també a autònoms. Aquesta línia, amb un finançament a tres anys, va començar a funcionar l'última setmana d'agost, segons va explicar ahir el president de l'ICO, José María Ayala.

El termini per presentar les sol·licituds a aquestes ajudes expira el 30 de novembre, de manera que des del mateix organisme del Ministeri d'Economia i Hisenda s'espera que la demanda creixi notablement, fins i tot fins al 50% del total. De fet, en l'àmbit estatal, fins ahir s'havien aprovat unes 200 operacions d'entitats locals per uns 500 milions d'euros.

Entre els sol·licitants hi ha ciutats com ara Madrid i Saragossa, segons va explicar Ayala, que va negar que Barcelona i Lleida haguessin subscrit cap acord amb l'ICO. Els límits d'aquesta línia d'ajuda depenen de la grandària de cada poble o ciutat, i cada consistori pot sol·licitar fins a un 25% de la seva participació en els ingressos de l'Estat. “Encara que ho demanessin tots, tindríem disponibilitat; la nostra capacitat d'accedir als mercats està oberta i anem finançant tota la demanda que ens arriba”, va dir José María Ayala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.