Opinió

Ministrables tecnòcrates

Segons el diccionari, un tecnòcrata és la persona que exerceix un poder polític en virtut de la seva preparació tècnica, és a dir, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, o Lukàs Papadimos (Grècia) o Mario Monti (Itàlia).

És el perfil que busca Rajoy per al Ministeri d'Economia. Ara mateix, i tal com està la situació, és el nomenament que s'espera amb candeletes.

Val a dir que davant d'una majoria absoluta té poca importància saber qui serà el president del Congrés i del Senat. Personatges de perfil polític que quan apliquin l'aritmètica parlamentària tindran poca feina.

La clau és saber qui serà el ministre d'Economia en un moment en què les crisis econòmiques arrasen els governs de torn.

Serà un tecnòcrata que domini l'economia i l'anglès. Luis de Guindos, Cristóbal Montoro, Rodrigo Rato i Josep Piqué, que és volgut pels seus coneixements i poc estimat per la parròquia del Partit Popular. A hores d'ara està rebent pressions de l'exterior perquè accepti el càrrec. En el Partit Popular no li compten la seva època de penúria en el PP de Catalunya i creuen que s'apunta al carro quan arriben les bones èpoques del partit. A diferència de Rato, que entre els seus parroquians manté bona imatge malgrat haver sortit d'estampida abans d'hora i sense explicar el perquè del Fons Monetari Internacional i d'haver fet anades i vingudes a la banca espanyola. Rato aplicaria una política neoliberal i s'escoltaria els consells internacionals que rebria dels viatges de negocis de José María Aznar.

Diuen que Luis de Guindos no sap res de política i només sap de números i de balanços. A diferència de Cristóbal Montoro, que gaudeix de les seves intervencions parlamentàries i de les reunions de conspiració del partit al carrer Génova.

Tots els esmentats tenen perfil tècnic trufats per les seves respectives estances en la política.

Rajoy és un gat escaldat de la política. Ha resistit, ha fet travessies personals pel desert.

Té experiències de traïcions i punyalades de companys de partit. Segons els clàssics, són els pitjors enemics. Això farà que s'hagi d'envoltar exclusivament de persones de la seva confiança. Segons la seva dona, “Mariano Rajoy no es fia de ningú.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.