Opinió

Ara torno

Un exemple de comportament

Diguem-ho clar des del principi. La Monarquia és l'única institució espanyola que funciona i es comporta com cal. No riguin, sisplau. Que ho dic seriosament. Que ara hi hagi dos membres de la família reial hospitalitzats és una mala notícia per a ells. Però si els han passat els accidents que els han passat és perquè tant l'infant Felip com el rei Joan Carles han complert escrupolosament la tradició monàrquica de tenir integrades les armes en la vida quotidiana. Una tradició que, com la corona, passa de pares a fills i de fills a néts. Que l'infant Felip s'hagi disparat un tret al peu o que el Rei s'hagi trencat el fèmur en una cacera d'elefants a Botswana són accidents tan normals com el que va costar la vida al germà de Joan Carles per un tret que, jugant jugant, li va disparar quan eren nens.

Quan dic que la Monarquia es comporta com cal vull dir això, que fa coses que no fa el comú dels mortals. I aniré més lluny: la monarquia espanyola és un exemple de comportament. O, què n'esperem? Que es comportin com ciutadans normals? Que per ser rei s'hagin de tenir mèrits especials? Un rei és rei per una simple qüestió biològica. I s'ha de comportar com mana la tradició. Per tant, anar a caçar elefants no només no és un comportament inadequat en plena crisi, sinó un comportament que fa rei. No sé per què ho critiquen.

Fixem-nos, a més, que han estat els plebeus els que han portat problemes a la monarquia espanyola. Els gendres. El díscol Marchalar i l'ambiciós Urdangarin. Haver-los repudiat pel seu comportament mundà també forma part dels principis de la Monarquia. Si es vol monarquia, doncs, s'ha d'assumir tal com és. Si no, no és monarquia ni és res.

Dic que és l'única institució espanyola que funciona perquè el que és la democràcia no va. La crisi econòmica ha despullat totes les misèries del sistema democràtic espanyol. Però això no vol dir que no existissin abans. Una democràcia de veritat no hauria de tenir al seu servei la ineptitud, la cobdícia, la mediocritat, la perversió, la falta de capacitat d'anàlisi i de marcar el rumb de la societat. Al contrari, és la democràcia la que hauria d'estar al servei de la gent capaç, dels que posin el bé comú davant de l'interès privat. La Monarquia és la Monarquia l la Democràcia és la democràcia. Però Espanya és Espanya. Que no sap tenir ni monarquia ni democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.