Opinió

LA GALERIA

C.R.I.M.I.N.A.L.S. i punt

Impressionat [amb Ada Colau, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca] perquè no estic acostumat a escoltar en seu parlamentària veritats de tal magnitud

Encara impressionat per la claredat de l'exposició d'Ada Colau, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, convidada a la comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés espanyol, acabo de rebre la notícia d'un nou suïcidi, a Còrdova, d'un altre ciutadà enganyat per la banca. Impressionat per Colau, que va fer molt i molt bé de no voler retirar, a instàncies del president d'aquella comissió (de cap de les maneres vull escriure el seu nom), la qualificació de “criminal” per definir el representant de l'Associació Espanyola de la Banca (A.E.B.) per considerar aquest “expert” –en la seva intervenció prèvia– que la legislació vigent no és la causa dels desnonaments. Impressionat perquè no estic acostumat a escoltar en seu parlamentària veritats de tal magnitud. Gràcies. Impressionat per l'esgarrapada del diputat català Joan Coscubiela quan diu ben nítidament al president sense nom, que acabava de recriminar la compareixent per haver-se sentit amenaçat, que ell no s'havia sentit “amenazado por su posición absolutamente pacífica y que yo no me siento representado por las palabras del presidente” i que “no quisiera que el silencio, como en otras ocasiones, pudiera ser interpretado como aceptación”. Gràcies, de nou. Impressionat (però no tant) perquè els resums informatius de les televisions no van recollir gairebé res del que va passar; com tampoc TV3 no va emetre el discurs d'agraïment d'Ada Colau quan la PAH va rebre el premi Mercè Conesa a la millor iniciativa solidària Català de l'Any 2011 d'El Periódico, el mes de maig de l'any passat, quan tota la resta de la gala sí que va ser difosa. De res. Quines ganes tinc de tenir a mà les llistes obertes: ja tinc dos candidats catalans on posar les creuetes! Què diuen de tot plegat les tres últimes responsables del liquidat Ministeri d'Habitatge (ara ja no existeix aquesta administració), Trujillo, Chacón i Corredor? De res, de nou.

Per acabar amb aquesta galeria, que no amb el tema, un suggeriment a l'A.E.B., sense interessos ni maldat. Canvieu-vos el nom en defensa de la transparència que es predica: Caixes Rescatades Indecentment Mortíferes Imposen Negoci Altament Lesiu Socialment (C.R.I.M.I.N.A.L.S.) i punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.