Opinió

Ull de peix

Estalvi

No enganyeu ningú. Ni als europeus ni als catalans

A veure si ho entenen: com més lluny, físicament, està una administració dels seus administrats, pitjor és el servei que hi dóna. El govern espanyol fa veure que es tracta d'estalviar, però és una excusa infantil per centralitzar. Si no és això, que prenguin nota de com es fa (la majoria de les fonts són del Centre Català de Negocis)

Netejar Bankia, per exemple, estaria molt bé; que els culpables vagin a la presó és de llei, però el que compta és que tornin els diners que han malversat.

L'Instituto Cervantes, per protegir el castellà, costa (2012) 97, 23 milions d'euros (el 2013, 83,77, que Déu n'hi do!).

Els europarlamentaris espanyols viatgen en business class; el bitllet en turista val 150 euros i en business 1.297 euros. Només quatre van votar a favor del bitllet turístic.

En la T4 de Madrid s'han gastat 6.200 milions d'euros; en la T1 de Barcelona, 1.285. Madrid té un 4% d'autopistes de peatge; Barcelona, un 67%. I ara han inaugurat un nou AVE (Alacant-Madrid), mentre els francesos frenen l'expansió de l'AVE. Més: 21 empreses de l'Íbex 35 tenen seu a Madrid. Madrid té 600 quilòmetres d'autovia; Barcelona, 20; el metro de Madrid, 293 quilòmetres; el de Barcelona, 123.

Catalunya gasta 12 milions anuals en les famoses “ambaixades”, tot exportant el 26% de les mercaderies de tot l'Estat (senyal que són rendibles); Espanya gasta en afers estrangers 1.493 milions d'euros.

La duplicitat de funcions no s'ha de mirar de dalt a baix, sinó de baix a dalt. Sobren ministeris que tenen les funcions traspassades. Pel que fa a les beques, Catalunya rep una part minúscula de beques de l'Estat.

Catalunya ha pagat 88.945 milions d'euros a l'Estat (el 2007) i n'ha rebut 75.847. Ens deuen 13.000 milions d'euros anuals.

La reforma administrativa és l'embolcall del centralisme. I a sobre és anticonstitucional, molt més que fer consultes populars. Però el que sap més greu de tot és que l'actual govern espanyol és matusser, malfeiner, encobridor i ineficaç.

No enganyeu ningú. Ni als europeus ni als catalans. I a sobre gasteu un nombre indecent de paper per explicar la reforma administrativa, sense pensar en l'ecologia. Jesús!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.