Opinió

Ull de peix

Eccss!

Al senyor Gafo l'han dimitit pels patrocinadors que, ai las, són catalans

La Mútua Sanitas va denegar una atenció, que era urgent, a una dona perquè va fer la sol·licitud en català. Imagineu ara que fos a l'inrevés, com es posaria la caverna; fins i tot Bárcenas posaria el crit al cel. La Plataforma per la Llengua ens informa que el document aprovat pel PSOE a Granada, diu, respecte a la llengua, el mateix que deia el franquisme, i el PSC fa de Rajoy (no dir-hi res). El senyor Gafo, director adjunt de la marca España (jo em pensava que era un estat...), ha dit, en memòria de Galinsoga: “Catalans de merda. No es mereixen res.” L'han dimitit, però no per vostès o per mi, que no existim, sinó pels senyors patrocinadors que, ai las, són catalans. El senyor Rajoy (diuen les males llengües que el tenen dissecat) ha perpetrat un avantprojecte de llei perquè Catalunya no pugui ni parlar amb l'exterior de l'Estat; s'hi nega el dret de firma a qualsevol entitat que no sigui l'Estat; doncs se us gira feina, perquè aquí exportem molt, fins i tot en època de crisi: ja sabreu fer-ho?

Doncs si mirem la política social fa tot l'efecte que qui governa Espanya és Rouco Varela: redacten una llei de custòdia dels fills en què només té vot el senyor jutge (i els jutges ara ja sabem que poden ser militants del PP). Els homes que es vulguin fer la vasectomia només podran fer-ho per raons mèdiques. Veges qui som els ciutadans per decidir si volem procrear o no; sort en tenim d'un govern que vetlla pels nostres interessos malgrat nosaltres mateixos. No sols s'entesten en la fins ara frenada abolició de la llei de despenalització de l'avortament, sinó que els programes de fertilitat només podran portar-los a terme les dones casades, res de solteres i encara menys les lesbianes.

Tots aquests desgavells (quins creatius són a càrrec de la marca España?) es produeixen no sols en plena crisi econòmica, sinó al bell mig de l'escàndol més monumental que pot gravitar sobre un govern que, a sobre, té majoria absoluta: sobres que van i vénen, quantitats immenses que es perden a Suïssa, partits que promocionen les seves campanyes de manera més que irregular. I no dimiteix ningú! “Mantenella y no enmendalla”, sí, senyor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.