Opinió

Imputen els caps de seguretat d'Adif del tram on va descarrilar el tren a Santiago

El jutge que porta el cas de l'accident de l'Alvia el 24 de juliol passat demana al gestor ferroviari que identifiqui les persones per poder-los citar a declarar

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Santiago, que porta el cas de l'accident de tren del 24 de juliol, ha imputat al responsable o responsables de seguretat d'Adif en el tram ferroviari entre Ourense i Santiago.

En una interlocutòria, el magistrat apunta que assenyalarà la data de la citació com a imputat als responsables un cop el gestor ferroviari informi de la identitat dels responsables.

En l'accident van morir 79 persones i més de 150 van quedar ferides.

En la interlocutòria dictada aquest dimarts, el jutge reclama a Adif i Renfe diversos informes i documents i demana al Ministeri de Foment que la comissió assessora de Seguretat en la Circulació Ferroviària informi sobre el coneixement “d'alguna incidència en el tram de la via que uneix les estacions d'Ourense amb Santiago” entre el punt quilomètric on es va produir el descarrilament del tren Alvia i els deu quilòmetres anteriors així com les seves recomanacions i, d'existir, s'acompanyin a l'informe.

El jutge també ha reclamat una còpia del diari de sessions corresponent a la comissió de Foment celebrada el 8 i 9 d'agost al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.