Opinió

Ull de peix

He mirat aquesta terra

Tots sabem que si perdem aquesta oportunitat serà el principi de la nostra aniquilació com a poble

Ens escanyaran econòmicament, ens insultaran des de tots els racons del Imperio hacia Dios, ens boicotejaran, mentiran descaradament, tergiversaran les lleis, ens criminalitzaran, ens prohibiran, ens acorralaran, potser fins i tot dissoldran el Parlament, ens dividiran, atiaran els quintacolumnistes contra nosaltres (que no tenen ni l'astúcia d'Ulisses, de disfressar-se amagats dins d'un obsequi, que era un cavall de fusta), pactaran amb empresaris poderosos i com més corruptes millor... Tot això faran. I més coses encara. Però perdran. No sols perquè els ho ha dit a la cara el savi Mas-Colell, sinó perquè aquest procés ja és imparable. I perquè tots sabem, en el secret dels nostres somnis, que si perdem aquesta oportunitat serà el principi de la nostra aniquilació com a poble. No hi ha marxa enrere. I tenim arguments, sòlids, ben apuntalats, democràtics. A l'altre costat hi ha l'amenaça i arguments de per riure, basats en la premissa España es indivisible, que no sols ho diu la Constitució sinó el general Franco; i ho deien els qui el 1898 van perdre totes les possessions que encara els quedaven i van quedar tan estupefactes i enfonsats que van originar una excel·lent generació de novel·listes que per primera vegada en la història va fer una rigorosa autocrítica política.

Quan arribi el dia, primer ho celebrarem; serà un dia de joia i els carrers de les ciutats i les viles de tot Catalunya seran bulliciosos i alegres. La llibertat! La tan desitjada llibertat! Poder decidir sobre la nostra energia, sobre els nostres impostos, sobre els nostres immigrants, sobre els nostres ports i aeroports, sobre les nostres escoles i universitats! I després hem de tenir la confiança en nosaltres mateixos, que tantes vegades han intentat minar. Ho farem bé. I apuntalarem l'esperit democràtic i conciliador que sempre hem tingut. I hem de treballar, perquè se'ns girarà feina, molta feina. No hi haurà revenges ni insults. Mantindrem la dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia