Opinió

Ull de peix

Una de marcians

Si una nau provinent d'una remota galàxia enviés observadors a la Terra, els informes no serien massa afalagadors per a nosaltres. Per exemple, a l'informe es diria que els terrícoles es reprodueixen sexualment, i que aquest fet el coneix tota l'espècie; tanmateix, s'entretenen contant acudits sobre sexe que provoquen gran hilaritat, com si els vingués de nou. També creuen que el valor procedeix dels testicles, tot i tenir sistema nerviós central. El perplex extraterrestre tampoc no entendria el capteniment que tenim amb altres espècies: els humans, dirien, estimen una espècie inferior que anomenen “gossos”. Els amanyaguen, els alimenten, asseguren sense proves que el gos de determinat amo és més intel·ligent que els altres humans. Però cometen la crueltat d'extirpar-los els òrgans sexuals, alhora que proclamen el seu encès amor per ells i l'amor dels gossos envers ells, i, el més curiós, els porten subjectes per una corretja al coll perquè no s'escapin.

Els humans, continuarien, estan plens de lleis perquè puguin conviure, tot i dir que adoren déus i religions en què l'amor universal és una prescripció sagrada; tot i això armen uns especialistes per estossinar els transgressors de les lleis; alhora són una cosa que anomenen patriotes, que no s'acaba de comprendre perquè els porta a comportaments molt especials: soldats que desfilen sense solta ni volta, draps davant els quals inclinen el cap, i tanmateix, acostumen a guerrejar entre ells i les bales que tenen per matar els suposats enemics aliens sovint maten els qui comparteixen la mateixa societat i que es diuen iguals.

L'extraterrestre, informa, havia anat a parar a un territori anomenat Catalunya, els habitants del qual surten en multitud al carrer per expressar que volen ser independents del poble del costat. Uns i altres estan cofois de regir-se pel sistema polític anomenat democràcia, que vol dir que tot es determina votant, i tanmateix, el poble del costat diu que votar per demostrar que volen ser independents és il·legal. No hi ha manera d'entendre-ho. Són rars, aquests humans, concloïa l'informe. I ordenaren marxar cap a galàxies més coherents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia