Opinió

LA GALERIA

‘Bacanal literària' a Llagostera

Fent honor a aquell eslògan de ‘portal de la Costa Brava', a més de la parròquia local, s'hi aturen clients de pobles veïns

Per captar la clientela fa anys que alguns bars i pubs organitzen concerts en directe. Fins i tot a Girona en els darrers temps s'ha posat de moda l'aperitiu del migdia acompanyat de música. A Llagostera han fet un pas més i, sota el paraigua de Bacanal literària, durant set diumenges organitzen un cicle literari a set bars del poble amb la lloable intenció de promoure la lectura entre els més joves. La fórmula és senzilla: s'ha buscat una hora d'aquestes baixes o perdudes (un diumenge a les set de la tarda) i per tres euros s'ofereix una cervesa, una tapa i un llibre, amenitzats amb la lectura de contes, en aquest cas, d'autors clàssics del gènere de terror. Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'entitat Can Toni de les Eugues, que es dedica a recollir i a distribuir llibres de segona mà, i l'espai jove Ca la Viudi de l'Ajuntament. Montse Vila, una de les impulsores de la iniciativa, entén que es tracta de portar els llibres on normalment no hi són, i que el fil conductor ha de ser la lectura, però ben acompanyada (en la primera edició va ser amb vi, que també era el tema literari, i en aquesta, amb cervesa), i és una manera de descontextualitzar la lectura, que esdevé un acte festiu i participatiu. L'any passat una cinquantena de persones va seguir cada sessió de la bacanal. La programació començarà diumenge, 2 de març, al pub Set de Nit, i les lectures seran a càrrec de Carmina Amaya. Els actes continuaran en diumenges successius al Modoni (lector, Pep Pico), al Casino Llagosterenc (Joan Frigola), al pub L'Enrenou (repeteix Carmina Amaya), al Xarops (Janot Carbonell), i el cicle acabarà al Swing Cafè (Irene Miquel).

Llagostera és un poble que des de la segona meitat dels anys setanta, quan es va obrir el pub de Can Tres a la carretera, té una raonable oferta nocturna. Segurament fent honor a aquell antic eslògan de portal de la Costa Brava, a més de la parròquia local, s'hi aturen clients de pobles veïns, en el camí cap a la costa. A dins Can Tres va néixer el Forat de l'Os, obra de Joan Gruart, que va donar pas a L'Enrenou, que ara és el pub degà i que regenta l'Albert Verdaguer, i el Tròpic, ja tancat. Van seguir Black Cat (tancat), Xarops (amb l'incombustible Pep Martí), Modoni, Can Pep, Set de Nit i Clàssic (ara Swing Cafè), a més de tots els tradicionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia