Opinió

De set en set

La mirada del tigre

Fa alguns mesos vaig estar convidada a la festa de casament d'una parella que es veia profundament enamorada i que va compartir, amb els que érem allà, un munt de gestos de complicitat, fet que va provocar que, durant la festa, sobrevolés una aurèola amable i una voluntat de fer pública, amb naturalitat, aquella estimació. Va ser bonic. Van ser entranyables tots els detalls que els uns i els altres varen tenir demostrant, sense pudor, el seu amor. Entre les paraules que es varen dedicar els protagonistes, va haver-hi una intervenció que recordo especialment: la del pare de la núvia. L'orgullós i emocionat progenitor va parlar del fet que aquell jovent tenia, i ( important) no havia de perdre mai, la mirada del tigre. Una mirada de valentia, de força, de coratge, de prudència..., una mirada que calia cuidar i cultivar i que feia que, principalment aquell dia, fossin aquelles noves generacions els personatges de la festa.

Vaig pensar que tenia raó però que la mirada del tigre no és té de manera gratuïta. Que no és patrimoni intrínsec ni de joves ni de grans i que no pertany a ningú per defecte. Vaig entendre que quan es posseeix, i forma part del bagatge personal de cadascú, s'ha de saber cuidar i cultivar. Que aquest esguard ha de ser salvatge, altiu i poderós però que sobretot cal que sigui ( perquè si no no val res), a la vegada, també humil, prudent i generós.

Que saber cuidar allò que tens, vetllar perquè no trontolli, i lluitar pel que vols ha d'anar acompanyat d'una voluntat desinteressada i àmplia d'aglutinar camades, persones, voluntats i mons que no siguin només els teus. Que si no ho fas així, amb els anys, en lloc de tornar-te valent i respectat no seràs capaç de netejar-te les lleganyes que ompliran els teus ulls i t'equivocaràs allà on fixis les pupil·les. Si recordem que La mirada del tigre també és el títol d'una cançó que va ser escrita a petició de Sylvester Stallone per a la pel·lícula Rocky III entendrem que, de tant en tant, quan ens cal fer una catarsi per renovar o defensar allò que volem, hem de recórrer, com va fer el derrotat Rocky per remuntar, a una felina (però amorosa) manera d'observar el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia