de set en set

SMS desafortunat

No deixarà mai de sorprendre'm que existeixin individus per als quals qualsevol estratègia és vàlida per arrencar un euro de la butxaca de la gent

Estic fart de rebre missatges publicitaris al mòbil. Ni els he demanat ni els he autoritzat, i tampoc no he aconseguit que deixin d'enviar-me'ls. Alguns molesten pel sol fet d'existir; d'altres són innecessàriament agressius, i n'hi ha que són directament insults a la intel·ligència. Tanmateix, fa pocs dies, en vaig rebre un que supera tots els límits imaginables. Traduït literalment del castellà, deia: «Quan moriràs? Com moriràs? Vols saber-ho? Prova el Tarot de la Mort. Et sorprendrà. Respon enviant Mort al...» i especificaven el número de quatre xifres al qual s'havia de respondre i el cost de l'enviament. Noranta cèntims per sms.

Com que no sóc aprensiu, ni supersticiós, ni em fa angúnia parlar de la mort, em vaig posar a riure. Però de seguida vaig adonar-me que hi ha mil casos en què un missatge inesperat d'aquesta mena, enviat indiscriminadament, pot provocar reaccions molt més feridores que les que em va provocar a mi. Parlo del dolor profund que pot causar a una persona que estigui lluitant per la seva vida, a causa d'un càncer per exemple, com desgraciadament n'hi ha tanta. O a qui pateix una depressió i rep aquest renec ple d'insensibilitat i mal gust. Em pregunto quina ment recargolada ha dissenyat un negoci tan pervers. No deixarà mai de sorprendre'm el fet que existeixin individus per als quals qualsevol estratègia sigui vàlida per arrencar un euro de la butxaca de la gent. Com s'explica que algú tingui tan poca categoria humana per jugar amb un tema que pot destrossar l'ànim d'una persona? O que sigui tan neci com per no adonar-se del dolor que pot infligir? No sé si l'egoisme i la ignorància estan cada dia més generalitzats, però és evident que cada cop actuen amb més impunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.