Opinió

Keep calm

Tot el que cap a l'urna

El resultat electoral del 25 de maig serà llegit en clau interna com mai abans. I els qui en campanya diuen que cal deslligar les europees del procés que viu Catalunya són els qui més s'apressaran la nit electoral a fer anar la calculadora per poder dir que les forces que donen suport a la consulta es desinflen.

Què votarem el dia 25 de maig? Siguem realistes. Com que hi ha una sola circumscripció electoral per a tot l'Estat, el 25 de maig votarem si ens creiem o no el discurs de recuperació econòmica de Rajoy i si la trama dels papers de Bárcenas és prou greu per passar-li factura.

Votarem també si el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, té futur polític com a líder del seu partit. Si perd davant d'un Partit Popular debilitat per la crisi i la corrupció, difícilment es podrà presentar a les primàries del PSOE per a encapçalar les eleccions espanyoles previstes per l'any 2015.

I de retruc, doncs, també votem sobre el futur polític de Carme Chacón i el d'altres candidats socialistes que tenen intenció de presentar-se a aquestes primàries.

Votarem també sobre el futur del PSC amb Pere Navarro al capdavant. Des de l'any 1999 el PSC ha guanyat ininterrompudament les europees a Catalunya, i perdre ara –algunes enquestes els releguen a la tercera posició– passaria factura interna a Navarro.

Votarem, és clar, sobre el “procés”. La mateixa nit electoral les redaccions dels diaris de Madrid faran matemàtica recreativa per forçar els números fins a l'extrem; lectures interessades dels qui encara pensen que tot plegat és una dèria d'Artur Mas.

I per acabar, a través de les xifres de participació, votarem si els catalans volem seguir dins Europa, si confiem en Europa com a marc polític que ens ha de poder donar més democràcia i més llibertat.

I encara algú diu que votar en les eleccions europees del proper dia 25
de maig no serveix per a res. Amb tot
el servei que pot fer un vot dins d'una urna!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia