Opinió

LA GALERIA

El Col·lectiu Carlemany

L a sobirania de Catalunya és una cosa que necessitem

En la línia de fermesa i civisme, en l'àmbit internacional, altres grups de la societat civil que lluiten aferrissadament per donar a conèixer Catalunya i, sobretot, a favor de l'encaix de Catalunya a Europa –com per exemple Help Catalonia o el Col·lectiu Emma– el Col·lectiu Carlemany és una peça bàsica per aprofundir en l'anàlisi acurada dels diferents aspectes del procés sobiranista a Catalunya, des d'una òptica genuïnament europea. El Col·lectiu Carlemany, que neix de l'impuls de l'assemblea territorial de Brussel·les de l'ANC, està format per gent ben preparada de diferents àmbits professionals, i està destinat a ser el millor antídot contra la mentida, la manipulació i les pressions mortificadores que exerceix la diplomàcia espanyola, sense descans, per tal d'impedir, de totes totes, que als diferents fòrums europeus es no pugui debatre amb normalitat sobre la consulta del 9-N.

El Col·lectiu Carlemany, de recent creació –concretament va ser presentat a la capital europea el 30 d'octubre del 2013– agafa el nom d'un gran personatge històric considerat el pare d'Europa, que fou l'emperador d'un territori que podríem dir que és el nucli dur de l'actual Unió Europea (territoris de França, Alemanya i Bèlgica). De fet, els valors que pretén defensar el Col·lectiu Carlemany són els d'una Catalunya consubstancialment vinculada al cor d'Europa des del seu sorgiment, ara fa més de mil anys. No hi ha dubte que el Col·lectiu Carlemany és una eina molt útil i molt necessària per expandir i explicar, on no pot arribar el govern ni l'administració, les idees d'una catalanitat que s'ha fet gran, que és madura i, sense cap mena de dubtes, necessitada d'un estat a dins de la UE. El Col·lectiu Carlemany juga un paper primordial per poder arribar a transmetre bé els ideals d'un procés sobiranista inequívocament pacífic i democràtic, als diferents think tanks de la capital europea. Cal tenir molt present, tal com molt bé diu el filòsof Xavier Rubert de Ventós, que s'ha de vendre la idea bàsica que la independència de Catalunya no és quelcom que vulguem, sinó que és una cosa que necessitem amb urgència; i que Europa, malgrat tots els malgrats, és primordial per aconseguir-la. Si Europa veu que la voluntat majoritària de Catalunya és optar per la independència dirà que sí, encara que ara digui que no. En aquest sentit, la contribució del Col·lectiu Carlemany és fonamental, per poder aconseguir que el missatge independentista arribi nítidament, sense les interferències i el catastrofisme irracional de la diplomàcia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia