Opinió

LA GALERIA

Tal com ens veuen

Amb l'afer de la consulta, els columnistes de la capital del Regne
les deixen anar de tots colors,
i de l'alçada d'un campanar

Més d'una vegada he transcrit en aquest espai algunes de les barrabassades que es publiquen als diaris de Madrid sobre coses que succeeixen a Catalunya. Especialment aquests dies, amb l'afer de la consulta/referèndum, els columnistes de la capital del Regne les deixen anar de tots colors, i, gairebé sempre, de l'alçada d'un campanar. Ara mateix hi ha interposades querelles contra els qui han equiparat la política del president Mas amb el nazisme d'Adolf Hitler, i també contra l'antic portaveu del govern del senyor Aznar, Miguel Ángel Rodríguez, que, per televisió i a través del Twitter, ha demanat l'afusellament d'Artur Mas. Dels disbarats que hem pogut llegir en diversos rotatius madrilenys, rotatius dretans, i d'una dreta que sovint fa pensar en el franquisme, heus ací un paràgraf d'allò més significatiu: “[...] millones de catalanes que viven acorralados por la violencia diaria del separatismo”. Aquesta mena de notícia formava part d'una columna firmada per Federico Jiménez Losantos a El Mundo en què també retreia al president Rajoy que hagués publicat a Elpaís.cat, un article del qual “no se sabe qué asombra más, si la forma roma del bobo solemne sin criterio o el fondo de solemne traición a la nación y a su Constitución, que juró cumplir y hacer cumplir”. I tot, perquè Elpaís.cat és l'edició digital en català del diari El País, que Jiménez Losantos considera un favor de Juan Luis Cebrián, conseller delegat del grup Prisa, editor de l'esmentat diari, als separatistas catalans, atès que, segons FJL, no li calia en absolut fer una edició en llengua catalana, ja que tots els catalans entenem perfectament la llengua espanyola “perseguida en Cataluña con el respaldo de Cebrián y la complicidad de Rajoy”. Bé, fa unes setmanes, un altre articulista, aquest del diari La Razón, feia saber als seus lectors que si a Catalunya existeix la possibilitat que hi sorgessin cèl·lules gihadistes, és per culpa del govern autonòmic, que ha donat preferència a l'arribada de ciutadans del nord d'Àfrica abans que d'Hispanoamèrica, perquè, quin horror!, són castellanoparlants.

I acabaré amb un acudit, explicat abans-d'ahir, em sembla que a Antena 3, a propòsit d'un dels capitostos que van fer ús, suposadament il·legal, de les targetes opaques de Caja Madrid i Bankia: “Vol anar a viure a Catalunya per poder votar il·legalment.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia