Opinió

LA GALERIA

Catalanofòbia gratuïta

L'aparició de Drets és una alenada d'aire fresc que representa
la unió de la societat civil

El 28 d'octubre, al Col·legi d'Advocats de Barcelona, es va presentar una nova ONG del món de l'advocacia, anomenada Drets. Aquesta és una bona iniciativa: la defensa dels drets polítics dels catalans davant dels tribunals, per tal de lluitar contra la creixent catalanofòbia en accions al carrer i en mitjans de comunicació i xarxes socials. No pot ser que els insults agressius, que destil·len totalitarisme ètnic contra els catalans, surtin gratis. A cap país democràtic i civilitzat d'arreu del món es pot suportar, ni tolerar, que et diguin, amb tota la impunitat del món, que ets un nazi pel fet de defensar el dret a l'autodeterminació dels pobles d'una forma pacífica i democràtica.

L'associació Drets, juntament amb la Comissió per la Dignitat, l'Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià són un bon antídot contra la resclosida i prepotent xenofòbia anticatalana, que pretén tenir tota la raó dels món, fins i tot des de mitjans, privats i públics, que en principi no són estrictament d'extrema dreta, però que exerceixen, a vegades d'una força inconscient, un odi social de caràcter etnicista, contra Catalunya de forma demolidora; i que atempten greument contra la convivència de tots els ciutadans de Catalunya . La ideologia banal de la catalanofòbia gratuïta s'ha de combatre, amb arguments jurídics, des del primer moment. No pot ser, de cap de les maneres, que es facin greus acusacions falses contra determinades persones o que es manipuli la qüestió jurídica per esbombar en mitjans de comunicació de l'altiplà, informes i notícies que tenen una clara intencionalitat política, i que, d'una forma directa o indirecta, pretenen esberlar la societat catalana. No senyors, ens hem de defensar i ens defensarem, amb el dret a la mà, d'aquesta onada de “guerra bruta” i de la tergiversació intencionada dels conceptes jurídics, que més que jurídics són de naturalesa política . No hi ha dubte que la democràcia és compatible amb un procés –necessari, higiènic i engrescador– d'emancipació nacional del poble de Catalunya. En síntesi, l'aparició de l'associació Drets és una alenada d'aire fresc, que juntament amb la denúncia al món, el manifest a cinc altes institucions internacionals per la nova suspensió del TC, representen la unió de la societat civil i la política en defensa del dret a decidir i, sobretot, el clam diàfan de tot un poble que vol de defensar-se d'aquells que no volen que puguem exercir, amb normalitat, la democràcia amb tots els ets i uts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia