Opinió

LA GALERIA

Que corri la llista

Ens els hem perdut. A dreta llei, podrien haver ocupat una cadira de regidor, al ple de l'Ajuntament en qüestió, però, pels mesos que queden de mandat municipal, tot fa preveure (i ho veurem) que ja no sortiran a la foto ni als llibres d'història local del període 2011-2015, ni rebran el tractament d'ex (tret que no hagin estat edils amb anterioritat o ho siguin amb posterioritat). La plaga dels no adscrits ha arrasat les sanes aspiracions d'un bon grapat de prepolítics dels propers. Els seus noms i cognoms únicament restaran impresos i en pdf al Butlletí Oficial de la Província de Girona del 26 d'abril del 2011 i a les paperetes sobrants de la llista tancada amb què es varen presentar sota les sigles d'un determinat partit o coalició i que, de ben segur, han guardat al bagul dels records personals de les coses fetes, per ensenyar als néts o besnéts quan toqui explicar les batalletes lliurades per la col·lectivitat. Serà la manera de certificar que el que diuen és veritat i no una impostura.

Així doncs, l'aspiració d'aquesta galeria d'avui (degudament retallada i plastificada per protegir-la del pas del temps) és la d'ajudar-los a reafirmar la història davant de propis i estranys que (ui!) va anar d'un pèl; que si s'hagués complert el pacte antitransfuguisme signat per tots el partits democràtics –ells i elles– haurien pogut demostrar la seva vàlua; que el model de llistes tancades garantia el que passi el següent en cas d'un atac de feblesa ideològica de l'anterior; que que bonic hauria estat haver-nos conegut.

Cinc poblacions gironines triades a l'atzar són l'exemple d'aquesta virulència no adscrita persistent que ha impedit reconèixer (o no) la feina d'alguns dels nostres conveïns. A Girona: Victòria Saget Bosch, Carles Arnal Sierra, Jesús Marimón Giménez, Marc Lamuà Estañol, Maite Guerrero Sánchez, Joan Quer de la Torre i Àngela Blázquez Boya (com a primera reserva dels socialistes, per si de cas, després dels in pectore); Josep Vidal Rementol i Jordi Hortal Fernández (primer reserva per la dreta); Biel de Montserrat Valls i Laia Pèlach Saget (primera reserva pels cupaires). A Salt: Sergi Fabri Llavero, Núria Muñoz Llanes, Sergio Concepción Yañez i Mariano Palahí Gubau (primer reserva per la banda dels Torrente). A Lloret de Mar: Carles Amaya Quinto i Almudena Jurado Martín (reserva per la llista socialista); Antonio Gemar Morales, Josefina Flores Rodríguez, Juan Carlos Aveiro Marenco, Amelle Elralimi, David Rotllan Corbella i Remedios Fortes Díaz (la MILLOR reserva). A Figueres: Xavier Besora i Causadias i Olga Carbonell i Sabartés (per la llista d'ERC-AM). A Roses, qui ho entengui que ho expliqui: ara com ara, cinc regidors no adscrits i una vacant (?).

Que corri la llista, va!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia