Opinió

LA GALERIA

Berloso, l'invisible

Volia camuflar-se entre els assistents
a la reunió
de veïns

Volia passar desapercebut, però no va poder.
Volia camuflar-se entre els assistents a la reunió de veïns de Santa Eugènia de Ter afectats per l'ocupació de pisos buits –al sector de la plaça del Barco i la frontissa de Santa Eugènia–, però era massa evident que hi era. El regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, havia assajat la postura asèptica “a veure què diuen”, com si la cosa no anés amb ell, quan qui hauria de tenir coses a dir és precisament ell. Finalment, el regidor responsable va fer-se present per no aportar cap proposta concreta i parlar de forma genèrica d'una comissió (?) encarregada d'aquest tema (!). Res de nou va anunciar Berloso. I té lògica. No té res a anunciar. Quan el passat mes de juliol va esclatar un fet semblant a la travessera Santa Eugènia-Salt, ell ja es va fer fonedís.
No en va dir ni piu. L'hemeroteca canta. I té lògica, també. Perquè ja em diran vostès –estimades i estimats– què hem de pensar quan tota una àrea de Serveis Socials, d'una pretesa Ciutat 10, elabora les dues darreres memòries publicades (2012 i 2013), d'una de les regidories més sensibles (de les persones!), amb un “retalla i enganxa” pel que fa a les actuacions per entomar les situacions com les que vivim a Santa Eugènia avui? Cap més dada, cap més descripció, cap avaluació de com ha anat. Comprovin-ho: “Amb la finalitat de promoure habilitats, competències per millorar l'autonomia: Projecte escales. SBAS Güell Santa Eugènia. De gener a juny 2012. Participació de 17 comunitats veïns (365 habitatges). Objectiu principal del projecte: detectar problemes de convivència i degradació d'aquesta en comunitats de veïns del territori associades a efectes derivats de la situació de crisi, i valorar possibles propostes per abordar la situació conjuntament amb el col·lectiu afectat.” [Memòria 2012 dels SBAS (Serveis Bàsics d'Atenció Social), Serveis Socials, p. 10]. “Projectes relacionats amb la millora de l'habitatge i l'habitabilitat: Projecte escales (Santa Eugènia). Agents promotors: SBAS Güell - Santa Eugènia. Objectiu principal del projecte: detectar problemes de convivència i degradació d'aquesta en comunitats de veïns del territori associades a efectes derivats de la situació de crisi, i valorar possibles propostes per abordar la situació conjuntament amb el col·lectiu afectat.” [Memòria 2013 de l'Àrea de Serveis a les Persones, Serveis Socials, p. 56]. Saben què dirà la memòria 2014? S'accepten apostes!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia