Opinió

Espanya ens estima

La caverna frueix amb la sentència...

Dimecres el TC va tombar la convocatòria del 9-N i dos preceptes de la llei de consultes. Això vol dir que el 9 de novembre de l'any passat no podrem anar a votar. Es pot anul·lar el fet que quasi dos milions i mig de persones anessin a votar? Jo crec que no. Però la caverna ho veu d'una altra manera.

El Mundo titulava així l'editorial de dijous: “La decisió del Constitucional posa Artur Mas contra les cordes.” Algú pensa que aquesta decisió ha sorprès el president de la Generalitat? O que aquesta sentència portarà Mas a fer marxa enrere? Alguna cosa semblant ens ha volgut insinuar el ninotaire Ricardo amb la il·lustració que acompanyava l'editorial. Per l'il·lustrador, el líder nacionalista es mostra molt preocupat pel globus independentista. Sembla mentida que encara utilitzin metàfores com la del globus i que segueixin venent que és Mas qui l'infla.

Cal destacar aquest fragment de l'editorial: “Els esdeveniments han vingut a demostrar que Mas va decidir conscientment trencar la legalitat amb el propòsit de dinamitar l'Estat, per la qual cosa no va dubtar a recórrer a tot tipus d'argúcies i a l'ús il·legal de recursos públics. Una actuació així, que fractura la societat i posa en perill la convivència, en cap cas hauria de quedar impune.” Com els agrada castigar-nos. I encara més dir que ens agrada! Segons Miquel Porta Perales, “el nacionalisme català ja té el que volia”.

La portada de l'ABC de dijous era protagonitzada per la fotografia d'un mall de jutge a punt de colpejar la base de fusta pintada amb les quatre barres de la bandera catalana: “Carpetada al desafiament de Mas. El TC anul·la per unanimitat el 9-N i prohibeix futures consultes secessionistes.” A la primera pàgina hi trobàvem l'editorial: “El TC destapa la trampa nacionalista.” Segons aquest diari amb una llarga història anticatalanista, “als nacionalistes només els queda seguir mentint i proposant enganys als catalans perquè secundin el seu separatisme. Ja han estat desposseïts de qualsevol aparença de respectabilitat jurídica”. Amb la seva lectura dels fets desacrediten, com a mínim, més de dos milions de persones.

...i els diputats, l'aplaudeixen

Dimecres, durant el debat de política general, l'Alfred Bosch va anunciar a la cambra que el TC havia tombat el 9-N. Un bon grapat de diputats van aplaudir la notícia. L'encara diputat d'ERC els va contestar: “Molt bé. Vostès aplaudeixen això. Aplaudeixen que declarin il·legals i inconstitucionals els actes de 2,3 milions de persones que van anar a votar, i que van votar que sí i que van votar que no. Això a vostès els agrada. Ho aplaudeixen. Doncs anem bé.” Cal que quedi clar que es tracta d'ironia. No anem bé. No ens agrada. No estem contents. No ens plau la sentència del TC. No volem que suspenguin tres anys el Santi Vidal. Ni ho volem, ni ens agrada, ni hi estem d'acord. Ara bé, quedeu ben retratats. Teniu una manera particular d'estimar-nos. Però, com deia el filòsof, allò que no ens mata ens fa més forts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia