Opinió

Espanya ens estima

Quan l'insult i l'ofensa superen tots els límits

Dimarts a mig matí vam conèixer la fatídica notícia de l'avió estavellat als Alps francesos provinent de Barcelona. Molt poca estona més tard, prop del migdia, ja arribaven a Twitter les primeres piulades catalanòfobes. Algú ja n'havia recopilat quatre en una captura de pantalla i les feia córrer per la xarxa.

Mentre retocàvem de dalt a baix el programa L'Illa de Robinson que teníem planificat per incorporar-hi tota la informació al voltant de l'incident, em preguntava si havia de comentar aquelles piulades a la secció Espanya ens estima d'aquell mateix dia. Quina importància hi he de donar? Són quatre. Però són tan greus! Tenia altres coses per a la secció –malauradament de material poques vegades me'n falta–, sobretot unes declaracions del contant Loquillo que volia comentar. Finalment, per raons d'estructura de programa, no vaig fer la secció.

L'endemà l'afer de les piulades s'havia complicat molt. Ja no eren quatre. N'hi havia desenes. L'associació Drets ha acabat portant a la fiscalia 55 piulades de 38 perfils. Què representen 38 perfils dels gairebé 8 milions que hi ha a tot l'Estat espanyol? Possiblement ben poca cosa. Però això no treu que sigui un fet molt greu. Que ens plantegem per què passa i si es persegueix amb prou força i celeritat. Dimecres al vespre sí que vaig fer secció i la vaig dedicar a aquesta polèmica llegint i mostrant una desena d'aquests comentaris que, entre altres coses, celebraven la mort de catalans. Desenes de diaris de tot el món se'n van fer ressò.

Feia molt pocs dies El Mundo deia en el subtítol d'una notícia que el matrimoni català que va morir a l'atemptat de Tunis tenia “fortes conviccions catalanistes”. La majoria de comentaris de la notícia qüestionaven la necessitat de publicar aquella informació. Un comentari, però, afirmava que aquella mort li feia menys pena per aquella consideració, “gràcies a l'odi profund que heu creat els independentistes”.

Dissabte La Razón publicava una entrevista amb el cantant Loquillo per parlar del seu nou disc. El titular era: “De Catalunya no en parlo perquè tinc por”. L'any passat el titular de l'entrevista que li va fer l'ABC era: “A Catalunya volen que votem per posar fi a la democràcia. El mateix que demanaven les SA nazis”. Només cal seguir aquesta secció per intuir qui genera l'odi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia