Opinió

Espanya ens estima

La política segueix oculta rere l'insult i l'amenaça

Dilluns es va fer públic un document signat per representants de CDC-Reagrupament, ERC, l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural que dibuixa un full de ruta per proclamar el nou estat català divuit mesos després de les eleccions del 27-S. En els propers mesos s'hi haurà d'afegir la CUP i previsiblement UDC, a banda d'altres partits i entitats que ja s'hi han sumat o ho faran properament. Es va demanar un referèndum acordat amb l'Estat. No. Després una consulta tolerada per l'Estat. Tampoc. Arribà el 9-N. Els catalans vam poder votar i ho vam fer. No va ser, però, la consulta definitiva. Aquesta es farà utilitzant el mecanisme de les eleccions. Els catalans decidiran si volen anar cap a la independència o seguir el mateix camí dels darrers anys. Cal recordar que segons el document signat, “al final d'aquest procés se celebrarà un referèndum vinculant sobre el text constitucional que culminarà l'exercici del mandat democràtic a favor de la constitució del nou Estat català. El resultat positiu d'aquest referèndum permetrà la proclamació de la independència.”

La reacció de gran part de l'espanyolisme? Una fotografia mostrada a Twitter per part del PP català que equipara la independència a un riu de lava. Un editorial d'El País on s'afirma que el que planteja aquest full de ruta només passa “en les repúbliques bananeres o en les antigues dictadures soviètiques”, i que “és encara pitjor que un atemptat democràtic. És un deliri sense pal·liatius.” Un altre editorial, en aquest cas al diari El Mundo, que demana “unitat constitucional i llei contra els agitadors de Mas i Junqueras” per respondre a aquesta “provocació” i evitar el “xantatge”. Unes declaracions de l'economista, tertulià televisiu i candidat socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona (a la foto), en què afirma que “hi ha articles al Codi Penal que es poden aplicar per frenar la deriva independentista d'Artur Mas i ERC, per frenar aquests reptes que ens estan posant la gent més inculta i provocadora d'Espanya”. Hi ha desenes d'articles i comentaris, però em quedo sense espai. Només hi vull afegir que l'AMI ha aprovat aquesta setmana una declaració que insta els ajuntaments escollits al maig a donar suport al procés independentista a partir del 27-S. Aquest fet, per Ciutadans, “és propi de règims totalitaris”, mentre que per l'exdiputat del PP Joan López Alegre “qui voti aquests alcaldables, avala un cop d'estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia