Opinió

LA GALERIA

Ser i semblar honrat

A més de no actuar maliciosament ha de semblar que no ets maliciós. I el que ha passat amb el cartell com a mínim fa mal d'ulls

Arran de llegir que l'Ajuntament de Figueres ha tardat només un dia a rectificar l'error d'incloure fotos de vuit membres del govern municipal en el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu, em ve al cap la dita que la dona del Cèsar no només ha de ser honrada, sinó que ha de semblar-ho. El mateix que em passa quan escolto, mentre llegeixo sobre el cas de Figueres, la compareixença de la presidenta del PP a Catalunya davant la famosa comissió sobre frau fiscal i corrupció del Parlament. A Figueres, quan falta poc més d'un mes per a les eleccions municipals, la polèmica ha estat servida acusant l'Ajuntament d'una utilització partidista de les Fires. El consistori ha contestat que no tenia cap mala intenció. Però, com deia, a més de no actuar maliciosament, ha de semblar que no ets maliciós. I el que ha passat amb el cartell com a mínim fa mal d'ulls. Aquí és on s'ha fallat, malgrat reconèixer que la rapidesa en la rectificació del cartell és digna de ser lloada. Però de cara a la galeria sempre quedarà el dubte de si tot plegat no va ser realment una actuació partidista. El mateix que passa amb l'esmentada comissió del Parlament de Catalunya. Una comissió on representants de diferents partits han reconegut que s'ha donat un espectacle lamentable. Pot semblar que aprofito que el Pisuerga passa per Valladolid, però tot plegat té relació amb ser i semblar honrat, amb el fet d'actuar honradament. Que no sigui així amb les persones que no ocupen càrrecs públics no em fa ni fred ni calor, elles sabran per què ho fan. Però que passi amb els nostres representants polítics ja és més greu. I això és el que passa en la famosa comissió on s'ha fet entrega de l'encara més famosa conversa de La Camarga. He d'admetre que l'única cosa d'interès d'aquesta comissió és precisament aquesta conversa. L'he escoltada, sí, com ho han fet moltes altres persones. I vaig decidir fer-ho no per morbositat, sinó farta de sentir que tothom n'opinava i hi deia la seva sobre el contingut. La sorpresa va ser comprovar el nivell que poden tenir els nostres representants. No cal ser un expert per veure que els suposats fets que es denuncien són molt ambigus, però això ja ho decidirà qui ho hagi de fer. Per mi, la lliçó de la comissió i de la conversa de La Camarga és constatar la qualitat d'alguns dels nostres polítics. Siguin del color que siguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia