Opinió

LA GALERIA

Infraccions, sí, i què

En cada relació d'accidents
de trànsit,
el nombre
de motoristes morts o greument ferits ocupa
un espai esfereïdor

En cada relació d'accidents de trànsit ocorreguts, per exemple, durant un cap de setmana o a l'inici d'una operació sortida, el nombre de motoristes morts o greument ferits ocupa un espai esfereïdor. I és que molts dels usuaris d'aquest, en principi, pràctic vehicle, vulneren constantment el codi de circulació. Si vostè condueix un cotxe per un tram de carretera amb línia contínua, quantes vegades no li ha passat al davant una moto des de l'altra banda de la línia, és a dir, cometent una infracció? Una altra arbitrarietat, de la qual qui això signa és objecte força sovint, consisteix a avançar un automòbil per la dreta, just quan aquest està a punt d'accedir a un giratori. L'espavilat motorista aprofita el mínim espai que queda entre el vehicle de quatre rodes i la voravia per entrar a la rotonda, sense pensar que el cotxe, el conductor del qual té els ulls posats necessàriament a l'esquerra per comprovar si té via lliure o no, el podria envestir i fer-lo caure. I el pitjor de tot és que les motos en qüestió solen portar paquet, és a dir, un viatger al seient posterior.

Ignoro si aquests problemes de trànsit se solucionaran alguna vegada, perquè no és fàcil controlar aitals infraccions, perpetrades aquí i allà i a totes hores, i, el que és pitjor, sense que la luctuosa freqüència d'accidents irreparables faci que els agosarats motoristes s'ho pensin dues vegades abans de tirar irreflexivament pel dret.

Un altre pecat viari, comès en aquest cas per força conductors de cotxes i furgonetes, és la invasió del carril contrari encara que en aquell precís moment hi estiguin circulant vehicles. Aquesta mala praxi al volant sol tenir lloc als giratoris, quan el vehicle que circula pel carril de l'esquerra es tira materialment sobre el que circula pel carril de la dreta en arribar a una sortida. Recordo que, en una ocasió, se'm va tirar al damunt un tot terreny durant una maniobra similar a la que acabo de descriure, i quan li vaig cridar l'atenció, el seu xòfer em va dir que ja havia posat l'intermitent. Em van venir ganes de cridar-li: “L'intermitent no et dóna preferència, cretí!”, però me'n vaig estar per no embolicar més la troca.

O sigui, que si vostè es capté al volant com un conductor cívic, educat i respectuós amb les normes i l'entorn del seu vehicle, no es preocupi, perquè algun motorista salvatge o algun automobilista desaprensiu li poden trencar el plat bonic en qualsevol moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia