Opinió

LA GALERIA

Com ha canviat tot

Cinc anys després, del PSC han nascut MES i Avancem i ara vivim el procés d'esberlament d'Unió, que ha trencat amb Convergència

Qui ho havia de dir fa, posem per cas, cinc anys, quan estava a punt de sortir la sentència en què el Tribunal Constitucional es carregava l'Estatut que s'havia donat el poble de Catalunya després de passar-lo pel ribot d'en Guerra. Allò ho va canviar, políticament, tot. Si mirem com estava la situació política a les comarques gironines i com està ara mateix ens en faríem creus. Patums polítiques com Quim Nadal han deixat la política, almenys la política de partit, i el que era el seu, de partit, no el reconeix ningú. El PSC existeix, però molta de la gent del PSC se n'ha anat a casa o ha canviat de partit. Qui ens ho havia de dir en aquell moment que s'haurien creat MES i Avancem i que patums socialistes com ara Marina Geli, Pia Bosch, Magda Casamitjana i Glòria Plana, per dir-ne alguns, ja no serien en el partit sinó que s'haurien presentat en coalició amb ERC uns i amb Convergència d'altres. I ara sabem que dels que es van quedar, alguns no estan precisament contents, com es pot despendre de la decisió d'Estanis Puig i de Teresa Ferrés, exalcaldes de l'Escala i Palamós respectivament, de no presentar-se a les primàries per les eleccions al Parlament i al Congrés i d'abandonar els seus càrrecs en l'executiva. Diuen que l'aparell mana molt i que ho controla tot, el que acabarà de propiciar el canvi de cares en els socialistes gironins, i ja veurem si alguna cosa més.

Però els canvis afecten arreu. La CUP s'ha fet forta, ha crescut i s'ha consolidat. Unió Democràtica s'ha esberlat. Ho vivim aquests dies. El president de la intercomarcal ha fet una marxa discreta, però alguna de les cares més notòries dels socialcristians han seguit el camí de Demòcrates de Catalunya. Els joves deixen el partit i el degoteig de baixes, o d'expulsions segons com es miri, afeblirà molt el partit de Duran, mentre que el nou partit s'haurà de veure si només recull les baixes d'Unió o també creix. I entremig veiem una Iniciativa que ha perdut regidors i gent fidel com Joan Olòriz, sense que en l'àmbit de les comarques hagi crescut aquesta esquerra que tant de forat ha fet a Espanya. I mentrestant, el PP s'esllangueix i veu que Ciutadans li menja terreny arreu. Tot ha canviat, i el més probable és que encara canviï molt més abans de les eleccions del 27-S. I esperem que després no només canviïn les cares sinó també que hagi canviat tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia