Opinió

LA GALERIA

Quina calor que fa!

Van tractar de terrorista el papa Francesc per haver demanat esforços moderadors als que empudeguen l'atmosfera

Aquest estiu fa una calor de les que et poden coure el cervell. Diuen que s'han assolit les temperatures més elevades des que hi ha controls anuals científics i precisos. Podria tractar-se, doncs, d'una conseqüència més dels efectes del canvi climàtic sobre les condicions atmosfèriques. Ja hem vist com les immenses masses de glaç polars perden volum i creix així el nivell dels mars a causa, tot ho fa pensar, del maleït canvi. El president nord-americà, Barack Obama, n'és conscient i està disposat a prendre les mesures necessàries perquè les indústries que més contaminen l'aire que ens envolta redueixin les seves emissions de fum. No sabem si els seus propòsits podran tirar endavant, atesa l'actitud adversa del partit republicà, d'una banda, i del poderós lobby del carbó, de l'altra. No fa gaire, alguns membres del partit republicà, que considera errònies totes, o gairebé totes, les decisions d'Obama, van tractar de terrorista el papa Francesc per haver demanat esforços moderadors als que empudeguen l'atmosfera. Serà bastant difícil convèncer els qui amassen les seves fortunes emetent miasmes més sòlides que gasoses que deixin de fer-ho, encara que qui intenti conscienciar-los sigui el senyor president.

Enmig de tot plegat, ara mateix hi ha als EUA la cursa cap a la Casa Blanca, i als republicans se'ls ha afegit el multimilionari Donald Trump, precandidat que potser s'haurà de presentar com a independent perquè els del seu propi partit el troben més aviat antipàtic, encara que coincideixin amb ell a l'hora de desacreditar Obama. Trump també és contrari a aturar la feina de les xemeneies, al progrés de la Xina i a l'entrada de mexicans indocumentats al seu país. En una recent confrontació amb altres precandidats republicans, va titllar d'idiotes Obama i els que l'envolten, i d'intel·ligent i astut el president mexicà, que fomenta l'emigració cap al nord de persones dolentes, amb la qual cosa se'n deslliura per sempre.

Tornant al tema de la calor d'aquests dies, els homes i les dones del temps anuncien, a partir d'avui mateix, un descens de la temperatura i l'arribada d'algunes tempestes, meteors que si no comporten pedregades ni inundacions, seran benvinguts perquè el risc d'incendis forestals és altíssim. Mireu, per exemple, el drama flamejant que s'està vivint a la Serra de Gata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia