Opinió

De set en set

Forcadell

Si no hi ha un daltabaix a darrera hora, demà Carme Forcadell serà elegida presidenta del Parlament de Catalunya i segona autoritat en l'ordre de comandament del país. Una bona proposta, i tot fa preveure que demostrarà l'encert dels companys que li donin suport amb el vot, ja que la pròpia trajectòria avala la seva vàlua. Forcadell pot signar una presidència anòmala, fins marcada d'entrada per un acord de període curt, i les seves qualitats auguren que ho pot fer amb nota alta. Bona sort, presidenta.

Junts pel Sí estava perfectament legitimat per proposar la presidència de la cambra, ja que la folgada majoria així ho indicava, més si fins la CUP no ho veu malament. La proposta de Forcadell podia ser acceptada per uns i altres, perquè el perfil de la candidata no genera dubtes sobre la capacitat de gestió i la predisposició al consens, demostrat en el llarg activisme i, sobretot, en els tres anys presidint l'ANC i encapçalant els grans projectes de país. A més, la voluntat de l'acord de JxSí ja quedava prou explicitada al concedir a la noia de Xerta el segon lloc en la candidatura electoral.

De tot, el que crida més atenció, o almenys a mi em desconcerta, és l'opinió de la rècula de partits polítics que formen l'arc parlamentari, de l'allunyament dels Iniciativa/Podem als dubtes dels socialistes, però amb les perles de Ciutadans i el Partit Popular, un parell de famílies a les quals aviat se'ls escalfa la boca. Albert Rivera no dubta a qualificar la proposta de “surrealista” i llegeix que “qui menysprea centenars de milers de catalans no pot ser la nostra presidenta”, sense justificar en absolut el perquè de tal afirmació.

Sáez de Santamaría, vicepresidenta del govern central i martell d'heretges de les perifèries, aconsegueix el premi extraordinari del despropòsit, quan declara que s'imposa una presidenta del Parlament contra l'opinió de la majoria de catalans com a resultat de l'escassa virtut democràtica de JxSí. Vaja, que tot s'hauria de fer com al Congrés dels Diputats, amb el popular Jesús Posada de president i la més que popular Celia Villalobos de vicepresidenta. Mare de Déu, quina tropa!!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia