Opinió

De set en set

Cupaires

Potser aquests dies se senten a dir de tot, en tons diversos, però són bona gent. Tossuts, radicalment tossuts, viuen al límit de l'antisistema franciscà, com s'entesta a qualificar-los un opinador català amb plaça a Madrid. Fins qui els ha votat alguna vegada dubta de si valia la pena. Però, 330.000 vots els avalen i, segur, mantenen una fidelitat envejable al que predicaren en el programa electoral.

Els déus de la política els han portat a tenir la clau d'una decisió històrica i, al mateix temps, els obliguen a un acte de gran responsabilitat, sigui quina sigui la resolució de l'enigma. I els carreguen els neulers quan la qüestió és més senzilla: en unes eleccions d'elevada participació, la ciutadania ha triat un mapa polític complicat i ara cal fer mans i mànigues per lligar voluntats, no sempre convergents.

Els amics cupaires, amb els quals darrerament he treballat força, per causes que no vénen al cas, tenen el defecte, i la virtut, de moure's per impulsos, res a veure amb el joc polític habitual, quan denuncien la vella política i cerquen noves expressions de l'acció pública, no sempre fàcil i no sempre amb encert. Però, experimenten i treballen amb absoluta fidelitat als seus propis principis. Avancen a la recerca d'un nou llenguatge polític i ho fan amb decisió, tot i que se situen a la frontera de l'errada i fan patir la gent de l'entorn.

L'empenta de JxS i la CUP, responent a l'impuls popular, ha portat a un moment estel·lar en el nostre projecte col·lectiu de país. Som a una passa d'aconseguir un somni acomboiat durant tres-cents anys i és l'hora de les complicitats, fins si signifiquen algunes renúncies. Aquesta darrera setmana molts catalans hem estat sotmesos a la tensió de fer la plena i potser ara es cau al desànim del no encara. Hi ha temps; i el temps té un límit. Quan quasi ho toquem amb les mans, s'ha de saber fer números i no oblidar qui és l'enemic, corrupte i corruptor. No podem fallar; hem de saber valorar què cal en cada moment; i penso que la decisió és al teulat dels cupaires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia