Opinió

opinió

Nous reptes a Torroella de Montgrí

Catalunya ens demana grans consensos en aquest moment històric. Als ajuntaments, part fonamental del procés cap a la independència, també. És el que hem prioritzat en l'aprovació del pressupost per aquest 2016. Pel que fa a la gestió econòmica, en aquest mandat ens hem proposat tres grans objectius:

Primer: fer un salt qualitatiu en l'àmbit de l'esport dotant una inversió suficient per al desenvolupament de la zona esportiva municipal. Tot plegat, sense oblidar el manteniment dels equipaments i la via pública. En segon lloc, reduir progressivament l'endeutament municipal sis punts fins arribar al 64% al final del mandat. Un endeutament totalment assumible per al dinamisme econòmic del poble. I, en tercer lloc, ajudar les famílies i els emprenedors abaixant la pressió fiscal. Així, rebaixarem la taxa d'escombraries almenys un 8% en els quatre anys del mandat. Aquest any ja s'aplicarà una reducció del 3% als particulars i un 2% a comerços i empreses.

El pressupost del 2016, de 17,5 milions d'euros i consensuat per tots els grups municipals del ple, conté una planificació per als quatre anys del mandat. El desenvolupament de la zona esportiva municipal és prioritari, però també preveu la biblioteca municipal de l'Estartit, el Centre d'Interpretació de les Illes Medes al port i avançar definitivament en altres projectes com els horts socials, la nova caserna de la policia local o el passeig marítim.

Els pressupostos són el reflex de les prioritats d'un govern, i per nosaltres és cabdal destacar que els augments més importants s'han fet en els àmbits de la salut, l'educació, l'acció social, la promoció econòmica i el turisme. Estem fent passos decidits en transparència, participació, sostenibilitat i gestió econòmica. Un portal de transparència propi, la creació de nous consells participatius que ja estan treballant (esports, salut, urbanitzacions…), la promoció com a destinació turística sostenible i accessible i la racionalització de les inversions en són els exemples pràctics.

Hem de ser competitius en tots els terrenys: en serveis, agricultura, comerç, indústria o turisme. Aquesta competitivitat, al segle XXI, està estretament relacionada amb la sostenibilitat. I en el cas de Torroella de Montgrí i l'Estartit, mantenir alts estàndards de qualitat està íntimament lligat a la preservació del nostre entorn natural i el patrimoni cultural. Amb un ús responsable dels recursos naturals, l'avaluació permanent de l'impacte ambiental de les activitats i el desenvolupament d'un urbanisme sostenible.

Per a un ajuntament, com per a qualsevol família, negoci o empresa, estar parat és anar enrere. I nosaltres volem anar endavant. Caminem junts, doncs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia