Opinió

A la tres

La catalanofòbia punxa

“Un cop més s'ha jugat brut, encara que aquesta vegada han fracassat

La secretaria general de la UGT estarà ocupada en els pròxims anys per Josep Maria Àlvarez, defensor del dret a decidir. Així serà malgrat la dura campanya de descrèdit que es va posar en marxa contra el veterà sindicalista en el moment que es va tenir l'evidència que el català partia com a favorit per aconseguir la direcció. El que havia de ser una campanya en què es confrontessin els programes dels diferents candidats va derivar en una de molt diferent, encetada per sectors del sindicat i amplificada amb titulars de premsa i tertúlies, que anteposava qüestions polítiques i presentava Àlvarez poc més que com el promotor de la independència de Catalunya, evidenciant un desconeixement del personatge que els hauria de fer pujar els colors. [A tots aquests els recomanaria la intervenció que va fer el novembre del 2013 al Moment Zero organitzat pel nostre diari: “El dia que siguem convocats a les urnes per decidir quina relació volem establir amb Espanya serà el moment
exacte en què estarem exercint la nostra sobirania com a poble.”]

La maquinària de la catalanofòbia ha demostrat un cop més que no descansa, i no només fora de Catalunya. Un exemple és Societat Civil Catalana, que s'ha dedicat a fer piulades, amb vídeos inclosos, acusant Àlvarez de “fer el joc al nacionalisme identitari oblidant-se de la classe obrera”. De nou s'ha jugat brut, encara que aquesta vegada han fracassat.

Àlvarez, en saber-se els resultats de les votacions, manifestava la seva satisfacció pel fet que no havia triomfat la catalanofòbia. Deia que això era bo a Catalunya i també per a Espanya. Bons desitjos i bones paraules per a una realitat que, lluny d'apaivagar-se, cada cop anirà a més. Han atacat i desqualificat Àlvarez pel fet de defensar el dret a decidir, opció majoritària al Parlament i també entre els diputats catalans al Congrés. Però això no compta per a res. La catalanofòbia no vol entendre, ni ho pretén, de majories democràtiques. El nou secretari general ho sap, com també sap que no li ho posaran gens fàcil, però ja ha avisat que qui torni a anar per aquí pot prendre mal. Ja no estem en campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia