Opinió

Full de ruta

Ja som en falles!

Senyors del PP a València, deixin, sisplau, d'enredar
altre cop amb Catalunya,
i preocupin-se dels seus problemes, que en
tenen molts

Amb una desena de regidors imputats per blanqueig de diners i amb l'exalcaldessa Rita Barberá a punt de seguir el mateix camí, els populars de València no han tingut altra feina aquests dies que denunciar que la Generalitat de Catalunya els vol robar les falles, cosa que va provocar que dimarts l'etiqueta #LasFallasSonValencianas –no hi ha versió en català– es convertís en tema del moment. Impressionant. L'escàndol del finançament irregular arriba al seu punt àlgid amb l'anunci del carrer Gènova d'obrir expedient a l'encara senadora i els implicats en el cas Taula, i la màxima preocupació dels populars és la curiosa interpretació d'una menció a les falles valencianes en un article sobre les festes del foc a la pàgina web del Departament de Cultura. Enviar des d'aquí un missatge de tranquil·litat als populars valencians i a tots aquells preocupats per aquesta qüestió que les coses no van per aquí. Ves per on, el presumpte robatori de la festa va ser avançat per l'ABC ara fa uns dies en un exercici no se sap si d'ignorància o de ganes d'embolicar la troca. Perquè un es llegeix de dalt a baix l'article a què es refereix el prestigiós rotatiu i en cap moment es desprèn la voluntat de fer-se com a pròpies, com a catalanes, les falles. És més, es parla de “falles valencianes”. Potser l'error del rotatiu està a desconèixer que de falles a Catalunya en tenim i des de temps immemorial, com a Andorra i a Aragó. Se celebren a diferents indrets del Pirineu i el desembre de l'any passat van ser declarades patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, el mateix que demanen les falles valencianes.

De manera que, senyors del PP de València, no dubtin que ho tenim clar, #LesFallesSonValencianes, i per molts anys. Deixin, sisplau, d'enredar altre cop amb Catalunya, i preocupin-se dels seus problemes, que en tenen molts. Des d'aquí, desitjar-los que tinguin unes bones falles i convidar-los a descobrir les que celebrem a diferents indrets del Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia