Opinió

De set en set

Veu pròpia

Parlon parla clar i defensa el dret a decidir

Més que mai, Santa Coloma de Gramenet ha esdevingut referent en l'entramat de governs municipals regits pels socialistes. A la vegada, la singularitat dels seus alcaldes, per bé i per mal, ha destacat en la crònica municipalista. La quarta a ocupar el càrrec, en la recuperació postfranquista, reivindica aquesta singularitat i mostra, amb fermesa, que la ciutat té veu pròpia.

Núria Parlon governa amb nota alta i sap què convé a una ciutat encaixada en el difícil conjunt metropolità barcelonès. A més, manté el marxamo de socialisme català i progressista, quan tants companys de militància l'han deixat o l'han guardat al bagul dels records. En l'empresa, no està sola: no debades va ser a Santa Coloma on la consulta interna de Pedro Sánchez sobre el seu pacte amb Ciutadans va sortir derrotada. Encara, la ciutat és el referent de les quasi desaparegudes majories absolutes socialistes i els conciutadans estimen la Parlon com l'actiu més destacat.

Aquests dies Núria Parlon ho ha tornat a deixar clar. Ella es manté federalista dins un magma de política indefinida i davant l'impuls d'un referent estatal de clares renúncies. Parlon parla clar i defensa el dret a decidir i, com a bona demòcrata, acceptaria el resultat que volgués la majoria, fins no sent el seu. I no es pot oblidar que definia la trajectòria política com un compromís davant la seva filla, que no volia que mai s'hagués de posar vermella quan algú li preguntés a què es dedicava la seva mare. Una alcaldessa amb veu pròpia i honesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia