Opinió

A la tres

La clau està en la firma

“Hi ha qui tergiversa propostes com ara la de les copes menstruals perquè, senzillament, les signa qui les signa

Deixem enrere la setmana de les copes menstruals. Ben segur que més d'un i una haurà descobert, gràcies a una iniciativa del grup municipal de la CUP de Manresa, que hi ha altres sistemes de recollida de sagnat a banda de compreses i tampons. Algú pot pensar que la pàgina tres d'aquest diari, on habitualment s'analitzen qüestions d'alta volada política, no és l'espai més adient per parlar d'aquestes qüestions, però és precisament de política del que estem parlant. D'aquella manera de fer que el que pretén es ridiculitzar, desvirtuar o tergiversar una proposta, en aquest cas provinent del món local, senzillament perquè la signa qui la signa.

Demanar que els tallers de formació de salut sexual adreçats a nois i noies els faci un organisme municipal i no empreses directament relacionades amb el negoci de la higiene femenina, i que se'ls informi de tots els sistemes disponibles de recollida de sagnat, no és demanar per decret que a partir d'ara totes les dones en edat fèrtil de Catalunya utilitzin copes menstruals o esponges marines. Però, vist el ressò mediàtic que ha tingut la iniciativa, sembla que es tractava d'això. Del La CUP obre el debat sobre com educar sobre la menstruació a La CUP, contra el tampó hi ha un abisme. Vaja, que hi ha qui, en lloc d'informar, el que ha fet és desinformar amb la intenció altre cop de ridiculitzar una proposta d'una formació que com que és alternativa fa propostes alternatives, en alguns casos més properes a la realitat del que molts es pensen.

I val a dir que els ha sortit bé, als de la CUP vull dir. Perquè, gràcies a ells i elles, el gran públic sap ara de l'existència de les copes menstruals, s'ha disparat l'interès per aquest producte i, fins i tot, se n'ha registrat un augment de les vendes en els darrers dies, sigui per curiositat o per convicció. Vaja, que d'informats, com demanava la regidora, ja ho estem. I així hem sabut que són moltes les dones, i no totes militants o votants de la CUP, que fan servir les copes, sistema que té l'aval dels professionals de la salut . De manera que la proposta té poc de marcianada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia