Opinió

LA GALERIA

Autoritats prescindibles?

La cultura? L'únic que és prescindible són les seves autoritats

Fa tretze dies, tres autoritats culturals de ciutat (de Girona) van signar dos articles diferents a la premsa escrita local que portaven (oh!, casualitat!) el mateix títol: “Cultura prescindible?”. El primer, a El Punt Avui, tenia l'autoria compartida de Carles Ribas, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, i Francesc Ten, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona. El segon, l'endemà, al Diari de Girona, anava signat per un tal Joan Pluma, sense especificar ni ofici ni benefici de l'autor; no calia, tothom el coneix prou: va ser regidor de Cultura i director de Patrimoni Cultural de la Generalitat. No hi estem acostumats, a tantes explicacions.

Que aquestes tres autoritats tinguin la bondat de seure davant els seus ordinadors respectius per redactar sengles words, negre sobre blanc, és que alguna cosa ben grossa ha succeït al municipi capital: el sempre aplaudit Ramon Llorente, amb la unanimitat de tots els presents als plens en què el defensor de la ciutadania gironina presenta la memòria anual de la seva sindicatura, l'havia dit grossa. Molt i molt grossa.

El que vull deixar per escrit és que allò únic que és prescindible són les autoritats de la cosa. I no és una metàfora. L'anterior director de Cultura de la Generalitat a Girona, Antoni Baulida, va jubilar-se el 30 de setembre de l'any passat i fins a la presa de possessió de Ten han passat gairebé set mesos... i ni ho havíem notat, ni jo ni la cultura. Al llarg de tot un mandat municipal de quatre anys i el primer any del present, la ciutat dels quatre rius i una sèquia no ha tingut cap regidor amb cultura, la gestió era a l'alcaldia i a la rica gerència. Durant aquests mateixos anys, el flamant Consell de les Arts i la Cultura de Girona ni s'ha reunit ni ha piulat... i jo que no m'hi havia fixat. Que l'actual regidor d'això en estat pur, Ribas, provingui de l'àrea d'Urbanisme i del Tren o que Pluma hagués saltat de Cultura a Urbanisme i, fora del govern municipal, al dels millors, a Cultura de nou, no deixa de ser simptomàtic... dóna per a una novel·la subvencionada si hi afegim, a més, que un anterior director de Cultura, Josep Quintanas, va iniciar-se com a regidor d'Urbanisme in illo tempore, també. I una línia més per recordar en aquest mateix paràgraf novel·lat és que Ten ha aterrat als ST de Cultura després del batibull Ballesta, ja que fins a aquell moment tenia el càrrec de confiança de coordinador d'arts escèniques de l'Ajuntament. Totxo i cultura, càrrecs i agraïments, sous i ous!

Continua a eldimoni.com...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia