Opinió

Keep calm

‘L'escó invisible'

Martí Rigau fa un retrat que va des de les dolces tardes parlamentàries fins a moments de gran intensitat de la política catalana

L'escó invisible és el darrer llibre que ha publicat el periodista Josep Maria Martí Rigau; una extensa crònica política i parlamentària feta amb rigor que repassa i recorda aspectes que van passar en aquelles quatre parets del parc de la Ciutadella a l'inici del Parlament, en els tripartits, en les legislatures del procés, en la de desconnexió etc. Hi surt també l'encerclada del Parlament del 15 de juny del 2011, el procés de l'Estatut, entre altres temes viscuts en primera línia exercint de periodista de saló, que no és el mateix que fer de periodista de cambra o de sala de massatges. Martí Rigau també repassa allò que va veure i va explicar en directe a les comissions d'investigació del Palau de la Música, la de l'esvoranc del Carmel, la de l'incendi d'Horta de Sant Joan, els afers Pujol, Mercuri i de La Camarga...

A Martí Rigau, TV3 li ha donat prou visibilitat perquè no li sigui fàcil passar desapercebut i poder comentar l'activitat parlamentària des d'un escó invisible. El periodista també és músic i aquest fet l'ha conduït a tenir una certa habilitat per ser suficientment discret. Sobretot per estar molt atent i parar l'orella per musicalment explicar a L'escó invisible allò que es cou a les cuines del Parlament.

Martí Rigau fa un retrat que va des de les dolces tardes parlamentàries fins a moments de gran intensitat que van capgirar la política catalana, molt ben acostumada per l'anomenat oasi català, que alguns consideren que mai va existir. Retrata els moments de màxima tensió de l'etapa Maragall, que van ser coneguts com “el ple del tres per cent” i l'aprovació de l'Estatut, retallat posteriorment.

L'escó invisible esdevé un observatori per conèixer més de prop unes persones que són representants d'uns ciutadans. Ciutadans que tenen el cul llogat a un escó. Persones que han estat escollides i que són observades per un públic que cada dia vol saber més i més d'uns escons que no poden ser invisibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia