Opinió

LA GALERIA

Polarització perversa

Per a Catalunya totes les eleccions són importants

Vivim temps virals molt tumultuosos i accelerats arreu del món mundial. No obstant això, massa vegades, a través de la imatge (no només la televisió) s'intenta imposar una opció política que pot ser extremadament antidemocràtica. En aquest sentit, ens trobem completament immersos en una precampanya electoral, en vista de les eleccions del 26-J, que pot esdevenir un autèntic parany molt perillós i molt antidemocràtic. El proper 26-J representa un risc d'un escenari polític de polarització política extrema (PP/Podem), en què Catalunya –com a nació i com a subjecte polític de primer ordre– pot quedar completament anihilada.

El 26-J és un autèntic trencaclosques polític espanyol, que podria tenir unes repercussions molt negatives en el conjunt de la nostra nació catalana. Vivim temps de crisi econòmica i, sobretot, social, en què es fa difícil explicar a la gent del carrer per què s'ha de votar una opció determinada. D'altra banda, massa vegades ens oblidem que, per a Catalunya, en aquests moments totes les eleccions són importants. Ara més que mai és vital que el proper 26-J tinguem molt present que Catalunya i, sobretot, els seus drets socials són de vital importància. Cal tenir molt en compte que els ciutadans catalans ja estem patint uns inicis de campanya que representen un autèntic frau polític en majúscules. Encara més, els vídeos de precampanya del PP (contra unes suposades línies roges) com el de Ciutadans (en què un actor que hi intervenia ha confessat que no estava gens d'acord amb el que representava i que es va veure obligat a fer el “paper” per qüestions econòmiques) són la màxima representació de l'antipolítica en majúscules; la qual cosa només pot provocar més abstenció i més manipulació política matussera. I tornant a la idea del principi de l'article, en aquesta campanya del 26-J hem de desemmascarar aquesta polarització política tan perversa, que a Catalunya representa un simplisme superlatiu entre un PP dretà, autoritari i “fals”· defensor de l'estat de dret i un En Comú Podem que pretén defensar una revolta, difusa i inconcreta, que per a Catalunya no significa absolutament res. A les comarques gironines hem de fer un esforç suplementari per tal d'afavorir una opció, clarament independentista, nítidament d'esquerra, profundament arrelada al territori dels pobles, viles, ciutats i comarques, que faci front a la regressió de les sentències del TC, i que no s'amagui sota els cants de sirena d'una opció estatalista que no garanteix als catalans absolutament res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia