Opinió

Full de ruta

El possible ‘sorpasso'

Sánchez confia a poder recuperar els socialistes que el 20-D, emmirallats en el canvi promès per Iglesias, van votar Podem

Per molt que Pedro Sánchez s'entesti a dir a tort i a dret que en els darrers cinc mesos ha estat l'únic que ha treballat perquè hi hagués un govern de canvi a l'Estat espanyol, el cert és que l'electorat sembla que no valora com ell voldria la feina de la qual se sent tan orgullós. Això és el que es desprèn de les tres enquestes publicades aquest cap de setmana que donen per fet el sorpasso a tres setmanes de les eleccions. Units Podem superaria el PSOE en nombre de vots el 26-J i, fins i tot, podria superar els socialistes en escons. Si el primer escenari és difícil de digerir a Ferraz, el segon encara ho és més i certificaria el fracàs del projecte de canvi que lidera un Sánchez que en aquests comicis es juga alguna cosa més que ocupar La Moncloa o quedar-se a l'oposició.

Per evitar el sorpasso, l'encara líder socialista –amb el permís de la lideressa andalusa– confia a poder recuperar la confiança d'aquells que havien votat socialista i el 20-D es van emmirallar en Podem, i que ara, després de sis mesos de negociacions fallides per fer govern, han constatat que la formació d'Iglesias és un frau per a les seves aspiracions de fer fora Mariano Rajoy de La Moncloa. Desemmascarar Podem, aquesta és la missió dels socialistes d'aquí al 26-J per retrobar-se amb els votants que fa sis mesos van fugir del partit de la rosa i van optar pel lila de la formació d'Iglesias.

El mateix cap de llista socialista entoma amb relativa esportivitat els resultats de les enquestes i admet que l'electorat socialista està desanimat i cal reactivar-lo sigui com sigui, conscient que la dreta està més mobilitzada. Així, a banda de recuperar els electors perduts, Ferraz s'ha posat a treballar per impedir que els fidels, els que sí que el van votar al desembre, no es quedin a casa aquest cop, desencantats de com han anat les coses en els darrers mesos. L'abstenció pot ser, de fet, l'enemic que condueixi al temut sorpasso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia