Opinió

Full de ruta

El ministeri de la conspiració

Fernández Díaz, amb el seu afany de dinamitar el procés, ha utilitzat impunement els instruments de l'Estat

Ara sí que tenim la prova, més que evident, de la maquinària posada en marxa fa uns anys des de les més altes esferes de l'Estat per fer fracassar el procés independentista. Tota una conxorxa orquestrada des del Ministeri de l'Interior, amb la col·laboració especial dels col·legues d'Afers Exteriors i que, ves per on, ha tingut la participació desinteressada, en tant que espanyol, del director de l'Oficina Antifrau, ens que depèn del Parlament de Catalunya. La conversa que ens està servint Publico.es per capítols deixa molt clar el modus operandi de l'equip governamental antiprocés. D'entrada demostra l'interès, malaltís, del ministre Fernández Díaz per trobar qualsevol indici que pugui esquitxar el govern, CDC o ERC. I si la cosa no té prou consistència, cap problema, es passa a la fiscalia i aquesta “ho afina”. Després es busca un mitjà de comunicació afí que posi suc al tema, i ja tenim un torpede a la línia de flotació del procés. Aquesta ha estat durant els darrers anys la manera de fer del ministre de l'Interior, que amb el seu afany per dinamitar l'independentisme ha utilitzat impunement els instruments de l'Estat per a benefici del seu partit i la seva sacrosanta croada per la unitat d'Espanya. D'exemples, n'hem tingut força. Només cal recordar els informes de la UDEF –que després va resultar que no tenien pare ni mare– fets públics durant la campanya del 2012 en què s'acusava Mas d'amagar diners a paradisos fiscals, fets que es van imputar falsament a Xavier Trias dies abans del 9-N.

Ara ha quedat al descobert una conxorxa, s'ha confirmat allò que era més que una simple sospita. La guerra bruta encetada contra els independentistes els ha esclatat a la cara i en plena campanya electoral. I de res serveix fer-se la víctima, han provat la seva pròpia medicina. Les converses són el que són i demostren, sense cap mena de dubte, l'actuació antidemocràtica d'un ministre que, assegura, té informat en tot moment el seu superior, que és Mariano Rajoy. És a ell, doncs, a qui s'han reclamar responsabilitats pel #FdzDíazgate.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia