Opinió

opinió

Molt soroll i poc canvi

El Partit Popular seguirà tenint la paella pel mànec

En el cas que no hi hagi sorpreses, el Partit Popular, a partir d'avui que es constituiran les Corts, presidirà el Congrés dels Diputats gràcies a un acord amb Ciutadans segons el qual els populars disposaran de tres cadires a la mesa de la cambra baixa i en cediran dues al partit que presideix Albert Rivera, que serien la vicepresidència primera i una secretaria. Aquest és el primer senyal d'on pot anar la política espanyola. Govern del PP en minoria amb acords puntuals de Ciutadans. Tot això amb el vot afirmatiu de Ciutadans i l'abstenció d'uns quants diputats socialistes que facilitin que Mariano Rajoy pugui passar la investidura i l'estalvi de no haver de repetir per tercer cop les eleccions per poder formar govern, que és el que realment convé en aquests moments.

En l'àmbit institucional s'esperen pocs sobresalts després de les negociacions secretes del cap de setmana. El Partit Popular tindrà la paella pel mànec al govern i al Congrés dels Diputats. Ciutadans, malgrat haver obtingut un resultat escàs, està aconseguint més visibilitat del que esperaven de cara a buscar el centre polític que algun dia els porti al govern.

De la manera que quedaran situats tindran marge per fer d'oposició amb els socialistes i la resta de grups parlamentaris. Ara per ara es pot augurar que hi haurà una legislatura més aviat curta. Tot i que com deia el clàssic a l'oposició sempre hi fa més fred que no pas al govern. La dificultat de Ciutadans serà com explicar als seus electors que fa quatre dies estaven amb els socialistes i ara amb els Populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia