Política

COREA DEL SUD

L'expresidenta Park declara durant 14 hores i nega l'acusació

Seül es va paralitzar ahir per escoltar la primera declaració davant del fiscal de l'expresidenta sud-coreana Park Geun-hye, que va haver de deixar el seu lloc com a cap d'estat fa deu dies per la seva implicació en el cas de corrupció Rasputina. L'interrogatori a Park es va allargar durant 14 hores, des del matí fins a la mitjanit. Abans d'entrar a l'oficina del fiscal del districte de Seül, on va tenir lloc l'interrogatori, l'expresidenta va enviar un missatge de penediment als sud-coreans. “Estic en deute amb la gent”, va dir, i va assegurar que “cooperarà” fidelment amb la justícia. Un cop dins de la sala, Park, que parlava per primer cop sense immunitat judicial, va decidir no exercir el seu dret a romandre en silenci, per negar tots els càrrecs que se li imputen i continuar clamant per la seva innocència.

El cas pel qual Park està sent investigada, i pel qual l'acusen de tretze delictes –inclosos suborns i abús de poder–, es refereix a l'aliança que l'expresidenta hauria forjat amb Choi Soon-sil, coneguda pel sobrenom de Rasputina, i amb qui haurien extorsionat grans empreses.

L'atenció mediàtica va superar les expectatives, atès que Park és el primer cap d'estat escollit democràticament que és destituït al país. El 9 de maig tindran lloc les noves eleccions per la presidència, per a les quals és favorit el liberal de l'oposició Moon Jae-in.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia