Política

Violència policial durant l'1-O

Madrenas insta de nou la policia a demanar perdó

L’alcaldessa de Girona ha declinat assistir a la celebració del 194è aniversari del cos policial espanyol el dia 28

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat a la policia espanyola que aprofiti l’acte de celebració del seu 194è aniversari per “demanar perdó” per la “jornada de terror” que es va viure l’1 d’octubre. Madrenas ha declinat per carta la invitació que li ha fet arribar el cos policial, que a Girona commemorarà l’efemèride dimecres vinent, dia 28, a la Subdelegació. A l’escrit, adreçat al comissari cap provincial, Francisco Pamplona, l’alcaldessa li recorda que ha trencat relacions institucionals amb l’Estat “fins que es demani perdó” per la “violència policial” exercida contra els votants del referèndum: “En data d’avui no hi ha hagut cap declaració pública de cap autoritat estatal ni policial que hagi admès l’ús desproporcionat de la força ni que hagi demanat disculpes als ferits”, recull la carta de l’alcaldessa. “Al contrari, s’han negat les càrregues policials i s’ha alabat una actuació que a ulls de tot el món va ser extremadament violenta”, s’afegeix a l’escrit. En aquest punt, en la carta es remet a l’informe anual d’Amnistia Internacional, en què es denuncia “la vulneració de drets humans bàsics” a Catalunya i s’esmenta explícitament la jornada del referèndum. “En vista de totes aquestes evidències, no assistiré a l’acte al qual em conviden”, diu l’alcaldessa. Abans de tancar l’escrit, Marta Madrenas aprofita per reiterar la petició que es demani perdó als gironins per la violència de l’1-O. “Em prenc la llibertat, que espero que no els molesti, de demanar-los fervorosament que aprofitin aquesta celebració del 194è aniversari de la policia per admetre públicament aquest ús excessiu de la força i demanar perdó a les víctimes de la jornada de terror”, diu l’alcaldessa.

La regidora del PP a Girona, Concepció Veray, va reaccionar ahir a la carta de l’alcaldessa i va lamentar, a través d’un comunicat, “l’actitud greument irresponsable de Madrenas”, que a parer seu “perjudica tots els gironins”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família