Política

Caixmir

El Pakistan allibera el pilot indi en un “gest de pau” per rebaixar la tensió

El Pakistan va alliberar ahir el pilot indi capturat en territori pakistanès després d’un combat aeri que hi va haver dimecres i el va lliurar a l’Índia a través d’un dels llocs fronterers entre els dos països, en un “gest de pau” destinat a rebaixar la tensió entre les dues potències nuclears. El comandant indi Abhinandan Varthaman va travessar la frontera cap a l’Índia poc abans de les nou del vespre pel pas de Wagah, on va arribar vestit de civil, acompanyat d’una diplomàtica pakistanesa i escortat per tres soldats, segons va mostrar en directe la televisió.

L’alliberament del comandant indi Abhinandan Varthaman va ser anunciat dijous pel primer ministre pakistanès, Imran Khan, com un “gest de pau”. L’Índia va celebrar la notícia, tot i que va considerar l’alliberament, simplement, com “un gest d’acord amb la Convenció de Ginebra”. Paral·lelament, les forces armades índies van assegurar que estaven “preparades” per respondre a qualsevol provocació del Pakistan.

Els dos països estan immersos en una escalada militar sense precedents en els darrers anys després que l’Índia va assegurar haver bombardejat dimarts un campament en sòl pakistanès del grup Jaish-e-Mohammed (JeM), que va reivindicar el 14 de febrer passat l’atemptat al Caixmir indi en el qual van morir 42 policies. El govern d’Islamabad, però, assegura que l’acció no va causar baixes i que les bombes índies van caure en espais oberts. Les dues potències nuclears han intercanviat atacs aeris i terrestres els darrers dies i s’ha revifat la por d’una nova guerra a la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona