Política

SÍRIA

Més de mig milió de desplaçats pels combats en 4 mesos

L’exèrcit sirià ha obert un “corredor humanitari” per permetre la sortida de civils, després d’encerclar una zona en els combats a la província d’Idlib, el darrer bastió en mans de l’oposició, al nord-oest del país. Les faccions rebels i islamistes, inclosa l’exfilial siriana d’Al-Qaida, dominen encara l’enclavament, sota el paraigua de l’Exèrcit Lliure Sirià. Ara, l’exèrcit proposa els civils fugir-ne, tot oferint aigua, aliments i assistència mèdica als qui travessin el corredor en direcció al territori controlat per l’exèrcit sirià i els seus aliats, especialment Rússia. Des d’abril passat, la intensa campanya militar de l’exèrcit els ha permès de controlar quasi tota la província i d’encerclar les poques poblacions on encara viuen insurgents.

L’ONU estima en més de mig miler els civils morts pels atacs aeris i d’artilleria a la regió sols ens els quatre darrers mesos. Cap 576.000 persones han hagut de fugir, entre elles 72.000 sols aquest mes. L’agència pels refugiats de l’ONU també va anunciar ahir que a la veïna Jordània encara hi ha almenys 650.000 refugiats sirians, dels quals sols 22.000 s’han decidit a retornar al seu país. El govern jordà eleva la xifra de sirians residents fins a 1,3 milions de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia